Piure de cartofi cu carne de porc

de Angelina_Elena in Porc, 18 Noi 2012 | 8530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cescuta apa
  • sare
  • Pentru piure:
  • 7 cartofi mari
  • 70 g unt
  • lapte
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu carne de porc:

Prima data ne ocupam de piureul de cartofi.

Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici.

Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac.

Lasam sa fiarba pana cand furculita intra usor in ei.

Ne ocupam apoi de carnita.

Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci.

Carnea o taiem in bucati mai marisoare iar cand uleiul s-a icins o punem in cratita.

Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare si o cescuta de apa.

Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.

Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.

Dupa ce s-a facut carnea, verificam cartofii, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca sunt gata.

Scurgem apa de pe ei, apoi ii pisam, adaugam untul, sare dupa gust si putin cate putin adaugam lapte, pana ajungem la consistenta dorita.

Servin apoi piureul de cartofi alaturi de carnita.

Eu am pus deasupra piureului o lingura din sosul format.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Piure de cartofi cu carne de porc-0
Piure de cartofi cu carne de porc-1

COMENTARII (39)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 07:57

bun

malacu

malacu 1

17.12.2013, 18:51

multumesc

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.01.2014, 11:14

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!