Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 8 Sep 2014 | 5043 vizualizari

 

Daca v-ati plictisit de clasicul piure de cartofi, aceasta este o varianta absolut delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte cald
  • 30 gr unt
  • 30 gr parmezan
  • sare
  • Pentru sos :
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1\2 ardei gras galben
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei masline
  • 200 gr pancetta ( sau kaizer)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta:

Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. 

Intre timp ,curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Ardeii curatati si spalati ii tocam la fel ,marunt.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim legumele impreuna amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.Potrivim de sare si piper.

Cand legumele s-au calit le reducem in pasta cu ajutorul unui blender .

Intr-o alta tigaie , punem si calim pancetta taiata fasii. Puteti folosi kaizer sau sunculita .Cand pancetta s-a calit adaugam pasta de ardei .Amestecam bine si lasam la foc iute pentru doua minute .

Cand cartofii au  fiert se scurg bine de apa in care au fiert si ii mixam adaugand untul ( la temperatura camerei ) ,laptele cald,parmezanul si potrivim de sare. ( facem atentie la sare deoarece parmezanul e si el sarat ) .

Servim piureul cald cu sosul de ardei si pancetta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu carne de porc marinata