Piure de cartofi dulci cu ciuperci

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 23 Sep 2015 | 703 vizualizari

 

Cartofi americani,cartofi dulci ... numiti-i cum doriti . Luasem mai demult cartofi dulci dar erau de culoarea dovleacului la interior ...acestia sunt albi . In comparatie cu cartofii obisnuiti sunt cu mult mai dulci ... Reteta ce am incercat-o este de piure ... consistenta este una foarte cremoasa ...insa gustul mi s-a parut prea dulce ...

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi dulci ( americani)
  • 2 linguri cu unt
  • 80 gr ciuperci in ulei
  • lapte
  • sare
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi dulci cu ciuperci:

Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat , i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece cu sare .

I-am lasat sa fiarba cam 25 minute . Incercati cu o furculita sa fiti siguri ca sunt fierti : daca furculita intra usor in cartof atunci este fiert .

Am scurs bine cartofii de apa in care au fiert . 

Mixam apoi cartofii cu untul,sare si lapte pana ce devin o crema .

Scurgem ciupercile de uleiul din conserva si le adaugam la piure. Amestecam bine ingredientele cu o lingura .

Se serveste cald presarand marar  ! 

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piure de cartofi dulci cu ciuperci 402180
retete culinare - Piure de cartofi dulci cu ciuperci 402181
retete culinare - Piure de cartofi dulci cu ciuperci 402182
retete culinare - Piure de cartofi dulci cu ciuperci 402183
retete culinare - Piure de cartofi dulci cu ciuperci 402184
retete culinare - Piure de cartofi dulci cu ciuperci 402185
retete culinare - Piure de cartofi dulci cu ciuperci 402186

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 12:38

Va multumesc .

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 12:40

Ela ... copiilor le-a placut ...nu au sarit in sus de bucurie dar a fost ok si ptr ei

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 12:42

Mihaela ... in ceea ce priveste retetele mele mereu imi spun parerea cinstita ... bineinteles este o parere personala gusturile difera mult de la persoana la persoana ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18