Piure de urzici cu mămăliguţă

de Flori in Mancare copii, 8 Apr 2009 | 6008 vizualizari

 

Am zis sa incerc, ca poate s-o dovedi fii-mea vreo vegetariana si eu nu stiu sa-i fiu pe plac, ca tare mofturoasa mai e la masa in ultimul timp. Si cum Oana si cu Naty mi-au dat ideea, eu, harnicuta (si modesta din fire) cum sunt, am inceput treaba.

 

INGREDIENTE

  • urzici proaspat culese…din piata
  • un morcov maricel
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • un praf de sare- optional
  • un ou
  • malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de urzici cu mămăliguţă:

Sa incepem treba, ce mai stati?!?


Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand clocoteste, punem urzicile.


Cat dau urzicile intr-un clocot, pregatim morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o taiem fin (ma rog, cat de fin poate fiecare).


Le amestecam cu urzicile si lasam la foc potrivit cam 30-40 de min.


Intre timp fierbem un ou, de la care vom folosi doar galbenusul. Dupa ce au fiert urzicile, le pasam impreuna cu galbenusul. Pregatim o mamaliguta mai moale si servim copilul, care ar fi de dorit sa fie “flamangios”, ca sa manance tot din castron, ca ar fi pacat de asa o bunatate!


Oricum, eu m-am sacrificat bucuroasa de data asta si am mancat ce a ramas in castronul fii-mii, dar am mai pastrat o portie pt. ea, pe maine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piure de urzici cu mămăliguţă 477
retete culinare - Piure de urzici cu mămăliguţă 478
retete culinare - Piure de urzici cu mămăliguţă 479
retete culinare - Piure de urzici cu mămăliguţă 482

COMENTARII (3)

Flori 1

18.03.2009, 22:21

Si sa stiti ca n-am inceput mancarea ieri si am terminat-o azi, conform datei de pe fotografii, da' asa "vrea muschii" aparatului meu foto, sa dateze dupa capul lui...) Ca m-am enervat de tot in seara asta si l-am butonat pana i-am sters data!

Oana 1

18.03.2009, 22:32

Ce tare esti Flori!!! Stefu mic linge urzicile, dar eu le fac cu usturoi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!