Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca

de ANCA in Ficat, 8 Apr 2009 | 11570 vizualizari

 

Pentru amatorii de mancaruri picante, va prezint piureul unguresc, unul dintre preferatele mele! Il prepara mamaia mea, care se tragea din Ardeal, apoi mama…

Se serveste ca garnitura la fripturi, carnati (merge fff bine), ficatei, si este insotit primavara de salata verde proaspata (cu castraveti, ceapa verde si ridichii, stropite cu ulei de masline si lamaie din belsug), iar iarna de muraturi felurite!

De multe ori, mi-e atat de pofta, incat il mananc simplu, fara carne, doar cu salata, deeeliiiiciu, pe cuvant!!:)

Ingredientele se pun in functie de gust, de cantitatea de piure si de cat de iute va place:)

Mie mi-au iesit 3 portii si am folosit asa:

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ficatei
  • 500 grame cartofi
  • doua cepe
  • lapte
  • unt
  • sare
  • cimbru
  • boia iute
  • pasta sos rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca:

Doua cepe, taiate solzisori, le calesc putin in ulei de masline. Cand ceapa devine usor aurie, pun o lingura cu varf de pasta de rosii, si cam jumatate de lingurita de boia iute, tot atata cimbru, le amestec bine si le mai las pe foc pret de cateva minute.

Piureul se prepara in mod obisnuit, cu lapte si unt, se potriveste cu sare, apoi adaugam ceapa calita si amestecam bine si gata piureul unguresc:)

Ficateii: i-am inabusit in putin ulei cateva minute, acoperiti cu un capac, apoi am adaugat mujdei de usturoi, cimbru, piper, sare, si i-am acoperit cu un capac, inca vreo 10 minute.

De cand a mancat prima data, sotul meu se declara dependent si el..:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ANCA 1

25.10.2009, 13:55

Aaa, multam Bubulina, ai fost pe faza!

Oana 1

25.10.2009, 14:11

Ma duc sa fac niste clatite

ionix 1

25.10.2009, 14:13

super.... pun la favorite sa nu uit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu sos acru-dulce