Pizza

de Adinacarla in Pizza, 5 Oct 2010 | 3966 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat Pizza

  • 300g faina
  • 150ml lapte caldut
  • 50ml ulei
  • 1 ou
  • 25g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru pizza

  • ketchup dulce
  • carnati
  • sunca
  • masline fara os
  • cascaval
  • branza
  • condiment pebtru pizza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluat de pizza:

Se pune drojdia la topit cu putin lapte caldut, un praf de sare si putin zahar.

Intr-un castron se pune faina, facem un cuib la mijloc si punem: uleiul, sare, zahar, oul, drojdia topita, laptele si incepem sa framantam pana cand obtinem o coca elastica care nu se mai lipeste de maini. Apoi se acopera cu-n prosop curat si se aseaza la loc ferit de curent si frig...la caldura...si se lasa 30-45 minute sa creasca.

Dupa ce aluatul a crescut se pregateste aluatul si-l asezam in tava in care vom face pizza ( ungem bine cu ulei tava inainte de a pune aluatul)

Lasam aluatu sa se " odihneasca" in tava cateva minute, apoi il ungem cu ketchup si presaram condimente pentru pizza. Peste asezam rondele de carnati, feliute de sunca, presaram masline fara samburi, branza si la final cascaval dat pe razatoarea mare.

Lasam la cuptor pana cand se topeste cascavalul si aluatul s-a desprins de pe marginea tavii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza 54498
retete culinare - Pizza 54499

COMENTARII (15)

Diana13 1

04.08.2011, 00:01

Cum adica masline fara os?

dosia26 1

04.10.2011, 11:32

fara sambure

diaconta 1

04.10.2011, 11:38

apropo de "masline fara os" ma amuzam cand citeam pe borcanele cu visine "visine dezosate"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: