Pizza

de Ina in Pizza, 8 Feb 2012 | 1627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 800 g faina  alba de grau
  • 400 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2,5 lingurite cu sare
  • 2,5 lingurite drojdie uscata sau 7 grame ( un pachet Dr' Oetker )
  • 300 g gusa afumata  de porc
  • 300 g muschi de porc, afumat
  • 2 cutii cu ciuperci
  • 300 g masline fara samburi
  • 1 litru suc de rosii
  • 200 g mustar
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

   Aluatul pentru blat l-am facut la masina de paine, pe programul framantare/dospire. 

   Intre timp am feliat gusa , muschiul afumat  si cascavalul. Am spalat ciupercile si le-am scurs. In acelasi mod am procedat cu maslinele.

   Cand aluatul a fost gata l-am impartit in doua. Am intins o foaie , pe care am asezat-o in tava unsa cu ulei. Am uns foaia de blat cu mustar si sos de rosii, am presarat pe intreaga suprafata piper , apoi am tapetat blatul cu felii de gusa, muschi, ciuperci, masline si , la final, cascaval.

   Procedam in acelasi mod si cu cealalta parte de aluat. 

   Am dat la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 minute, pana ce blatul capata o culoare usor aurie.  

   Blatul este unul pufos, bine copt si usor feliabil.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de aluat ajunge pentru doua tavi mari de aragaz

2

Grasimea lasata de gusa afumata a dat pizzei o aroma  si o textura deosebita

RETETA IN IMAGINI

Pizza-0
Pizza-1
Pizza-2
Pizza-3
Pizza-4
Pizza-5
Pizza-6
Pizza-7
Pizza-8
Pizza-9
Pizza-10

COMENTARII (55)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.05.2013, 19:19

hmmm delicioasa!o sa incerc si eu reteta ta

getix

getix 1

19.05.2013, 21:41

nu stiu cum este cu gusa de porc dar arata de ,,imi ploua in gura,,

Ina

Ina 1

19.05.2013, 22:13

Nu este nevoie sa fie gusa, dar imi place sa pun in pizza afumatura care are si grasime

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01