Pizza

de Ina in Pizza, 8 Feb 2012 | 4222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 800 g faina  alba de grau
  • 400 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2,5 lingurite cu sare
  • 2,5 lingurite drojdie uscata sau 7 grame ( un pachet Dr' Oetker )
  • 300 g gusa afumata  de porc
  • 300 g muschi de porc, afumat
  • 2 cutii cu ciuperci
  • 300 g masline fara samburi
  • 1 litru suc de rosii
  • 200 g mustar
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

   Aluatul pentru blat l-am facut la masina de paine, pe programul framantare/dospire. 

   Intre timp am feliat gusa , muschiul afumat  si cascavalul. Am spalat ciupercile si le-am scurs. In acelasi mod am procedat cu maslinele.

   Cand aluatul a fost gata l-am impartit in doua. Am intins o foaie , pe care am asezat-o in tava unsa cu ulei. Am uns foaia de blat cu mustar si sos de rosii, am presarat pe intreaga suprafata piper , apoi am tapetat blatul cu felii de gusa, muschi, ciuperci, masline si , la final, cascaval.

   Procedam in acelasi mod si cu cealalta parte de aluat. 

   Am dat la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 minute, pana ce blatul capata o culoare usor aurie.  

   Blatul este unul pufos, bine copt si usor feliabil.

TIPS-URI

1

Cantitatea de aluat ajunge pentru doua tavi mari de aragaz

2

Grasimea lasata de gusa afumata a dat pizzei o aroma  si o textura deosebita

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Bya Ralu 1

19.05.2013, 19:19

hmmm delicioasa!o sa incerc si eu reteta ta

getix 1

19.05.2013, 21:41

nu stiu cum este cu gusa de porc dar arata de ,,imi ploua in gura,,

Ina 1

19.05.2013, 22:13

Nu este nevoie sa fie gusa, dar imi place sa pun in pizza afumatura care are si grasime

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Specială