Pizza

de Lorra in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 994 vizualizari

 

O duminica placuta va doresc si... o invitatie la pizza !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 25 gr. drojdie
  • 250 ml. apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml. ulei (pt. framantat)
  • 250 gr. cascaval
  • sunca presata
  • salam
  • 200 gr. masline
  • o rosie
  • un ardei gras
  • o lingurita oregano
  • 4 linguri ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se framanta aluatul pentru pizza :
se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina.
 Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min.

 Intre timp se curata maslinele de samburi, sunca si ardeiul se taie in fasii, rosia si salamul se feliaza iar cascavalul se da pe razatoare.

 In tava in care s-a pus hartie de copt, se aseaza blatul de pizza cu marginile mai groase .
 Se unge cu ketchup, se presara putin oregano, apoi cascavalul, salamul, sunca, ardeiul, maslinele si rosiile, iar la final se mai pune putin cascaval si oregano.

 Se baga in cuptorul deja incins, si se lasa 15-20 min. la foc potrivit.
 Se scoate, se feliaza si se serveste calda cu ketchup.

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza-0
Pizza-1
Pizza-2
Pizza-3

COMENTARII (12)

ela 1

27.05.2012, 23:16

ce-as mai manca si eu o pizza

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:48

Lorra 1

29.05.2012, 09:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04