Pizza

de Bunica in Pizza, 21 Iul 2013 | 1641 vizualizari

 

Raspunsul la intrebarea:ce vrei sa mananci la cina a fost ferm.....PIZZA. Dorinta i-a fost indeplinita!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 ml. lapte
  • 350-400 g. faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 200 g. piept de porc afumat
  • 1 cabanos
  • 2 bucati sunca presata
  • 300 g. ciuperci
  • 20 masline
  • 2 oua
  • 200 g. cascaval Delaco
  • 2 linguri suc de rosii
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Pentru inceput pregatim blatul.

Punem ,intr-un castron,faina(300g)si adaugam laptele cald,zaharul,sarea ,uleiul,drojdia si framantam  pana obtinem in aluat care nu se lipeste de mana.Daca este nevoie (si sigur este)adaugam faina.Eu l-am framantat cu mana.Lasam sa se odihneasca 20 min.

Tocam marunt cabanosul,pieptul de porc,sunca.

Scoatem samburii maslinelor.

Tava de pizza se unge cu unt,apoi asezam blatul.

Deasupra blatului punem sucul de rosii ,ciupercile,cabanosul,sunca,maslinele,pieptul de porc repatizandu-le uniform pe intreaga suprafata.

Cele 2 oua le amestecam bine si le turnam peste umplutura.

La final presaram cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute.

 

TIPS-URI

1

Faina nu se pune toata de la inceput.lasam 100 g. si le adaugam ,daca mai este nevoie.

RETETA IN IMAGINI

Pizza-0
Pizza-1
Pizza-2
Pizza-3
Pizza-4
Pizza-5
Pizza-6
Pizza-7
Pizza-8
Pizza-9
Pizza-10
Pizza-11
Pizza-12
Pizza-13
Pizza-14

COMENTARII (23)

camelia75

camelia75 1

21.07.2013, 20:56

Bunica,azi nu refuz o pizza!!La cat am bagat in mine 2 zile,o pizza nu mai conteaza!
De maine,promit sa reiau dieta!!!

dantes

dantes 1

22.07.2013, 07:41

delicioasa

Sidy

Sidy 1

22.07.2013, 07:43

Cate ai facut buni ??? Sa stiu daca....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!