Pizza

de nilgun in Pizza, 20 Aug 2013 | 3390 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 800 gr. faina alba
  • 400 ml.apa
  • 1 cub drojdie
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • 2 lingurite zahar

Pentru umplutura

  • salam de curcan- un pachetel
  • cascaval- o rotita
  • branza- 1 bucatica mica
  • ciuperci- 1 cutie
  • masline-vreo 30 de bucati
  • ardei gras verde 2 bucati

Pentru sosul de rosii cu care acoperim aluatul

  • suc de rosii la cutie cam 100 gr.plus 3 rosii proaspete curatate de coaja si taiate cubulete
  • oregano
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Drojdia se dizolva in apa calduta. Apa am incalzit-o un pic la microunde. Se adauga sarea, zaharul si uleiul si se amesteca foarte bine cu o lingura. Se aseaza peste faina si se framanta foarte bine aluatul. 

Se strange intr-o forma de bila, se presara cu faina si se lasa intr-un castron la crescut.  Se lasa aproximativ 2 ore la dospit. 

In tot acest timp pregatim sosul de rosii, punem intr-o craticioara sosul de rosii din cutie si lasam la fiert, punem apoi deasupra rosiile curatate de coaja si taiate cubulete, si oregano. Lasam la fiert pana ce si rosiile sunt bine facute.

Salamul de curcan il taiem bucatele, cascavalul si branza le dam prin razatoarea mare, ardeiul gras il taiem rondele.

Aluatul il impartim.Tava o dam cu ulei. Pe masa de lucru turnam o lingura de ulei, si intindem aluatul cu un facalet in forma dorita in functie de tava. Asezam aluatul in tava, indepartam marginile cu un cutit daca sunt prea mari si mai lasam asa cateva minute. Apoi incepem sa punem umplutura. Incepem cu sucul de rosii preparat mai devreme, acoperim cu branza si cascaval, cu salamul de curcan, cu ciupercutele, maslinele si ardeiul.

Au iesit 2 tavi de pizza si mi-a mai ramas aluat si pentru o painica, cu ceapa vroiam eu, dar fix atunci s-a terminat butelia. Norocul meu ca pizza era gata.

Se introduce la cuptor pana vedem ca aluatul e bine copt. Se scoate, se taie cat pizza e calda, se acopera cu hartie si prosop, se lasa asa vreo 10 minute iar apoi e buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu bordura de cascaval