Pizza

de sis in Pizza, 7 Apr 2014 | 1452 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 100 ml apa
  • 5 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie [25 gr]
  • O lingurita sare
  • Topping:
  • salam
  • sunca presata de pui
  • ciuperci
  • porumb
  • ardei gras
  • masline verzi
  • ananas
  • cascaval
  • Sos:
  • 6 linguri bulion
  • o cana cu apa
  • sare
  • zahar
  • piper
  • cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Intr-un castron mare adaugam toate ingredientele pana cand se formeaza o coca ce nu se mai lipeste nici de maini si nici de castron. Lasa coca la dospit doar pana cand isi mareste putin volumul, eu l-am lasat in jur de 30 de minute. In timp ce lasam aluatul la crescut pregatim sosul.
Intr-o craticioara punem un strop de ulei si il lasam la incins. Dupa 2 minute adaugam bulionul si amestecam energic. Lasam sa fiarba de cateva ori apoi adaugam apa si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Punem sare,piper, zahar si alte condimente dupa gust. Dupa ce au trecut cele 30 de minute am impartit aluatul in 2 bile si le-am intins pe rand si le-am pus in tavi. Tavi pe care le-am uns cu putin unt ca sa nu se lipeasa aluatul. Pe fiecare foaie de aluat am intins sosul de bulion, dupa ce am mazgalit bine alutul presaram salamul,sunca,porumbul,ciupercile,maslinile, ardelul si ananasul. Dam cuptorul la 200 de grade si bagam pizza in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute scoate pizza din cuptor, radem cascaval si apoi o mai bagam la cuptor pentru inca 5 minute.
Dupa cele 5 minute pizza e gata. Mie mi-a mai ramas niste sos de bulion si baietii au pus pe pizza. Din 300 gr de faina mi-au iesit 3 pizza cu diametrul intre 20-26 cm.
 

 

TIPS-URI

1

Daca folositi cantitatea exacta din reteta nu ve-ti fi nevoiti sa adaugati voi apa/faina/ulei in plus.

COMENTARII (7)

Rocsi 1

07.04.2014, 20:31

Bine ai venit

MotanLaOale 1

08.04.2014, 08:43

robert_badica 1

15.07.2014, 21:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04