Pizza

de Pushaa in Pizza, 31 Mai 2014 | 1596 vizualizari

 

Ma chinui de o saptamana sa fac pizza asta. Azi, in sfarsit am reusit ... si a iesit asa de buna... :D
Mai am o portie pentru pofticiosi intarziati :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • 250 ml apa calda
  • 50 ml ulei

Umplutura:

  • 300 gr salam
  • 3-4 ciuperci
  • 1 ardei capia
  • cateva masline
  • 1 ceapa mica
  • cascaval

Sos: 1 lingura bulion, 2-3 linguri apa, sare, piper, oregano

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Cernem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem oul, sarea, drojdia inmuiata cu putin zaharsi amestecam. Framantamaluatul pana se omogenizeaza bine. Atunci punem uleiul si mai framantampana nu se mai prinde de mana. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30 de minute. Este dospit atunci cand isi dubleaza volumul.

Salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa le taiem feliute subtiri.

Intindem aluatul dandu-i forma tavii. Il asezam in tava in care am pus hartie de copt si il intepam cu furculita. Ungem blatul cu sos apoi asezam salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa.

Coacem la cuptorul preincalzit, la foc mediu 25-30 minute. Cu 5 minute inaine de a fi gata radem cascavalul deasupra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza-0
Pizza-1
Pizza-2
Pizza-3
Pizza-4
Pizza-5
Pizza-6
Pizza-7
Pizza-8
Pizza-9
Pizza-10
Pizza-11
Pizza-12
Pizza-13
Pizza-14
Pizza-15
Pizza-16

COMENTARII (15)

mamaieelena

mamaieelena 1

01.06.2014, 15:54

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

01.06.2014, 16:51

oricand, oriunde nu refuz

laura_n

laura_n 1

02.06.2014, 17:15

arata grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!