Pizza

de Andreea Caroline in Pizza, 4 Oct 2014 | 2145 vizualizari

 

Cui nu-i place pizza ?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba tip '00'
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei de masline
  • 1\2 ceapa alba
  • 1\2 ardei gras
  • 1 cartof
  • 100 ml suc de rosii
  • piper
  • sare
  • 20 gr parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Incepem prin a prepara aluatul . 

Punem intr-un bol faina cernuta si o amestecam cu drojdia si un praf de sare .( eu am folosit doar un cub de drojdie la un kilogram faina si a fost deajuns ) .

Separat incalzim apa si o adaugam in bolul cu faina ( apa trebuie sa fie calduta si NU fierbinte) ,

Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul , pana obtinem un aluat elastic si nelipicios . 

NU NECESITA DOSPIRE ! 

Ungem o tava pentru cuptor cu ulei si intindem din aluat .Ungem prima oara cu sucul de rosii amestecat in prealabil cu sare si piper ( dupa preferinta adaugati si alte condimente uscate in suc) . 

Apoi presaram ceapa taiata rondele ,ardeii taiati fasii , cartofi dati prin razatoare si incheiem cu un strat de parmezan . 

Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pana ce pizza s-a copt iar parmezanul s-a topit .

Se serveste calda . 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza 345248
retete culinare - Pizza 345249
retete culinare - Pizza 345250
retete culinare - Pizza 345251
retete culinare - Pizza 345252
retete culinare - Pizza 345253
retete culinare - Pizza 345254
retete culinare - Pizza 345255
retete culinare - Pizza 345256
retete culinare - Pizza 345258
retete culinare - Pizza 345259
retete culinare - Pizza 345260

COMENTARII (38)

Andreea Caroline 1

05.10.2014, 13:17

roxana_simona 1

07.10.2014, 06:19

si eu vreau

Andreea Caroline 1

07.10.2014, 09:44

Roxana ... cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21