Pizza

de mirela0911 in Pizza, 8 Mar 2016 | 1431 vizualizari

 

Este o pizza pregatita cu ce am avut prin casa, cu diferenta ca i-am facut pe margine o bordura umpluta cu branza framantata. a iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare
  • 1 lgt zahar
  • 3 lg ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. topping:

  • sos pentru pizza
  • 150 g sunca
  • 100 g salam
  • 1 bucata carnat picant
  • 1 ceapa rosie
  • 1 conserva porumb dulce
  • 1 ardei kapia rosu
  • branza de vaca framantata
  • 250 g cascaval Delaco
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se toarna cate putin, amestecand in aluat, pana se obtine o compozitie buna pentru framantat. Se framanta aluatul pe masa de lucru pana devine nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Topping: Pana dospeste aluatul, se pregatesc toate ingredientele pentru topping. Sunca si salamul se taie bucatele, ceapa se curata si se se taie felii, ardeiul se taie rondele, la fel si carnatul. 

Se ia o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pizza. Se unge cu sosul de pizza (eu am avut sos preparat in casa si pus la conservare peste iarna) iar pe margine se pune branza framantata. Se acopera cu aluatul care a depasit marginile tavii, formand o bordura, care se va unge deasupra cu sos. Se presara peste aluat din ingredientele pentru topping, iar deasupra se rade cascaval. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se serveste cu pofta, cu ketchup de casa.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru topping pot varia in functie de gusturi.

2

Se mai pot adauga ciuperci, masline, etc.

RETETA IN IMAGINI

Pizza-0
Pizza-1
Pizza-2
Pizza-3
Pizza-4
Pizza-5
Pizza-6
Pizza-7

COMENTARII (16)

Rux 1

09.03.2016, 22:41

Vai ce-mi place!

anca_rm 1

10.03.2016, 10:34

wow ce pizza frumoasa , si cred ca a fost tare buna cu umplutura aia pe margini

elucubratiiculinare 1

10.03.2016, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04