Pizza

de ana in Pizza, 26 Iun 2010 | 1582 vizualizari

 

Am descoperit o noua metoda de pregatire a blatului ,am fost sceptica la inceput dar curioasa din fire am zis totusi sa incerc.Blatul iese ca cel de la pizzerie .

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml ulei
  • Sos
  • 300 gr rosii in sos
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • Toping
  • 200 gr muschiulet tiganesc
  • 100 ciuperci
  • 50 gr masline
  • 300 gr cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Blatul:Drojdia o dizolvam in putina apa calduta apoi amestecam restul de ingrediente ,framantam pana optinem o coca fina si o lasam la dospit 30 de minute.Coca dospita o punem intr-o folie alimentara unsa cu ulei si o tinem la congelator cel putin 4 ore.O scoate cu 2 ore inainte de coacere .Formam discuri cu grosimea de  0,5 cm .

Sosul:pasam sau bleduim toate ingredientele, fara fierbere.

Topingul:Feliem ciupercile si le calim in putin ulei .Masilinele le taiem rondele ,portionam muchiuletul si dam pe razatoare cascavalul.

Asamblare :Pe blat intindem 4-5 linguri de sos asezam topingul apoi presaram un strat generos de cascaval .O coacem la foc mediu pe randul de sus al cuptorului .

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza 38980
retete culinare - Pizza 38981
retete culinare - Pizza 38982

COMENTARII (12)

ana 1

27.06.2010, 07:47

Nadina vrea vineva sa-i refaca vre-un set ceva .Multumesc frumosNumai o frustrata poate face asta ,fara sa-si motiveze fapta!

Rocsi 1

27.06.2010, 11:15

multumesc ana draga...pai sa stii ca sunt hoti pe aici de furculite dar lasa noi sa fin sanatoase sa putem gati in continuare

ana 1

27.06.2010, 11:24

Eu gatesc pentru familie si precierile lor conteaza cel mai mult pentru mine! Cat despre hotii de furculite, poate sunt frustrati... nu cred ca un Jamie Oliver ne-ar analiza noua retetele, sunt doar amatori sau poate nici nu stiu sa gateasca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S