Pizza a la Ala

de ala_oancea in Pizza, 14 Mai 2009 | 8443 vizualizari

 

O pizza excelenta, dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa calduta
  • Sos:
  • o rosie
  • jumatate de ardei rosu
  • cativa catei de usturoi
  • condimente pizza
  • Topping:
  • mezeluri feliate
  • ciuperci
  • masline
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza a la Ala:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, cu putin zahar. Se amesteca apoi cu faina, sarea, uleiul si restul de apa.
Se framanta un aluat si se lasa la dospit.
Se mixeaza ingredientele de sos, pana obtinem o pasta.
In functie de consistenta, mai putem adauga putin sos de rosii din conserva sau pasta de ardei.
Se imparte aluatul in trei. Se intinde blatul, se unge cu sos si se aranjeaza pe rand, mezelurile, ciupercile, maslinele si deasupra cascavalul ras sau mozzarella.
Se coace 15 minute la temperatura mare, circa 240C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza a la Ala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

17.07.2009, 12:47

Lucyaneya, dizolvi drojdia in putina apa + zahar, apoi torni compozitia asta in mijlocul fainii, adaugi restul ingredientelor si restul de apa putin cate putin in timp ce framanti. Tava se unge cu putin ulei. Spor la treaba

ala_oancea 1

21.10.2009, 11:20

Flavia, ma bucur ca iti place Blatul iese cat de subtire vrei tu Adica, din cantitatea asta de aluat eu fac 3 bucati pizza cu blat subtire.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini pizza la cuptor