Pizza țărănească

de elucubratiiculinare in Pizza, 23 Oct 2012 | 1263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină + 2 linguri cu vârf.
  • o cană apă călduță,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1 cub drojdie (cât o nucă),
  • 200 g ciuperci (mai mari),
  • 200 g kaizer,
  • 200 g cârnați semiafumați.
  • 100 g salam,
  • 200 g cașcaval,
  • 4-5 linguri suc de roșii,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • sos de pizza dulce sau picant.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza țărănească:

Cernem făina într-un castron, facem în mijloc o adâncitură și adăugăm sarea, zahărul, drojdia și uleiul. Amestecăm ușor cu o lingură și turnăm apa călduță în ploaie. Amestecăm bine, până la omogenizare. Aluatul se răstoarnă pe o planșetă și se frământă bine, după care se lasă la dospit minim 30 minute la loc cald. În tava de la aragaz (cea mare de 32x32 cm) am întins aluatul cu mânuțele după ce am presărat făină din belșug (vreo 2 linguri).

Întindem sucul de roșii pe toată suprafața aluatului și presărăm busuioc și oregano. Aranjăm salamul tăiat, kaizerul, cârnații și ciupercile toate tăiate feliuțe subțiri. Presărăm cașcaval ras și dăm la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 20 minute la 180 grade C.  Servim fierbinte cu sosul de pizza preferat. 

Poftă bună!

PS: Se mai poate adăuga ceapă, ardei gras și porumb :) 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza țărănească 183922
retete culinare - Pizza țărănească 183923
retete culinare - Pizza țărănească 183925

COMENTARII (11)

Poliana 1

23.10.2012, 22:11

Vin si eu la o felie, chiar daca e tarziu de tot

adry88 1

23.10.2012, 22:16

a mai ramas si pentru mine o feliuta k tare buna ti-a iesit

Sim0na 1

24.10.2012, 13:45

mmm.. ce in fel arata...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!