Pizza Ardeleneasca

de mirela0911 in Pizza, 13 Ian 2011 | 2531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 500 g faina
  • 25g drojdie
  • sare
  • 2-3 lg ulei
  • apa cat cuprinde
  • Pt.sosul de rosii:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 500ml bulion
  • sare, zahar
  • oregano, busuioc
  • Pt. topping: 
  • 250g salam (de care aveti)
  • carnati de casa 
  • ceapa
  • ardei iute
  • masline negre
  • cas de oaie 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Ardeleneasca:

Blatul: se face maiaua, dupa care se amesteca toate ingredientele cat sa iasa un aluat putin mai moale decat la paine. Se lasa la dospit.

Sosul de rosii: ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit in putin ulei dupa care se stinge cu bulionul si se lasa sa fiarba cateva minute pana se inmoaie morcovul. Se adauga zahar si sare dupa gust, iar la sfarsit se pune oregano si busuioc uscat si maruntit.

Topingul: salamul se taie in felii si apoi in jumatate, carnatul se taie rondele (carnatul era gata prajit scos din oala cu untura), ceapa cum doriti, ardei iute am pus de la borcan taiat rondele.

Se intinde blatul, se pune in tava de la aragaz (tava unsa cu putin ulei) si se unge cu sosul de rosii. Se aseaza salamul si carnatul, ceapa, ardeiul iute, maslinele si se rade deasupra casul. Casul meu a fost facut din lapte de oaie amestecat cu lapte de vaca.

Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si se coace blatul.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza Ardeleneasca-0
Pizza Ardeleneasca-1
Pizza Ardeleneasca-2

COMENTARII (20)

mirela0911

mirela0911 1

14.01.2011, 13:54

mamaie, asa e cris

gaby_duceag

gaby_duceag 1

14.01.2011, 14:05

bun. si 'pa aia dai s-o bere, da?

mirela0911

mirela0911 1

14.01.2011, 14:17

dau si doua, ca una nu ajunge

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!