Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

de Corinuta in Pizza, 13 Aug 2013 | 4224 vizualizari

 

Pizza sau paine? Dar de ce nu amandoua? Sincer, am fost putin intrigata de reteta, nu stiam ce va iesi, dar e atat de buna ca nu te mai saturi! O idee excelenta de pus pachet piticilor la scoala sau chiar noua la serviciu.
In alta ordine de idei, am ajuns si eu cu greu la reteta cu nr. 400, care era sa fie un tort dar....m-am razgandit....ca doar sunt femeie! :))

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite drojdie
  • 350 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar

Ptr. "topping":

  • 150-200 g salam peperoni
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 20 masline negre fara samburi
  • 100 g mozzarella rasa
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Bread - Reteta cu nr. 400:

Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale si lipicios.

Pentru topping, se toaca totul foarte marunt, dupa care se adauga la aluat si se amesteca bine. Se presara cu putina faina si se lasa la dospit o ora in loc caldut. Dupa aceea se baga la frigider si se mai lasa o ora.

Pe masa bine infainata se rastoarna aluatul si se intinde o foaie dreptungiulara maricica de aproximativ 28x42 cm. Se presara peste foaie mozzarella, apoi se impatura pe lungime si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa putin sa se odihneasca pana preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Se da la cuptor pentru aprox. 1 ora. Daca aveti cuptor puternic puteti coace la 230 de grade pentru 30-35 minute. La jumatatea timpului, daca aluatul s-a rumenit, se acopera cu o folie de aluminiu sa nu se arda deasupra.

In ultimele 5 minute, se scoate din cuptor si se unge deasupra cu ulei de masline.

Se lasa sa se racoresca cam 30 de minute pe un grilaj daca aveti, daca nu in tava.

Se taie felii de 1 cm si se serveste cu sos de rosii cu busuioc, cu ketchup picant sau cu ce va place.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca aluatul e prea lipicios, se mai adauga putina faina

2

daca aveti, puteti adauga la aluat si jumatate de canita parmezan razuit

3

eu am calit ceapa si usturoiul in putin ulei, dupa care le-am scos pe un servetel sa se scurga de ulei

RETETA IN IMAGINI

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-0
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-1
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-2
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-3
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-4
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-5
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-6
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-7
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-8
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400-9

COMENTARII (57)

Corinuta

Corinuta 1

18.08.2013, 20:40

Multumesc Lucia!

Lau

Lau 1

21.08.2013, 17:01

Corinuta

Corinuta 1

21.08.2013, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!