Pizza by Luk

de LUK in Pizza, 5 Ian 2011 | 3441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte caldut
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • o lingurita rasa de sare(sau puneti dupa gust)
  • bulion,oregano
  • 300 gr de faina
  • 200 gr pastrama piept de pui
  • 5-6 felii de salam condimentat(eu am pus salam de Sibiu)
  • 100 gr ciuperci
  • 150-200 gr cascaval ras pe razatoarea mica
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza by Luk:

Drojdia se inmoaie intr-un pahar in care am pus laptele caldut si zaharul.Se asteapta cateva minute sa creasca apoi se toarna peste faina.Punem apa,uleiul si sarea si framantam un aluat(trebuie sa fie un pic tare si elastic).Lasam la dospit acoperit cu un prosop,la cald 30-40min sau pana isi dubleaza volumul(de obicei daca nu a crescut in intervalul acesta de timp..nu mai dospeste).Intre timp pregatim toppingul(umplutura)...Ciupercile,salamul si pastrama se taie feliute...

Pregatim un sos din bulion si oregano.Nuam dat cantitatile pentru ca depinde ce bulion folositi si cat de mult va place oregano.Pentru tava pe care am folosit-o am pus 4 linguri de bulion Naturello(e mai gros) ,150ml apa si o lingurita de oregano.Am mai pus o jumatate de lingurita de zahar pentru ca era acrisor..

Dupa ce a dospit aluatul intindem o foaie subtire pe care o punem in tava unsa cu ulei.Se unge cu sos,se aseaza umplutura si apoi cascavalul ras.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-35min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza by Luk" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

LUK 1

06.01.2011, 14:28

Kamy..keep in touch..mie mi-e tot teama sa fac scoala de soferi..dar cred ca va trebui sa incep curand...

LUK 1

06.01.2011, 14:28

Mitinita,Aziz,Rocsi...

Mihaela11_jo 1

07.01.2011, 00:41

Delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu pui marinat