Pizza Calzone

de camelia75 in Pizza, 18 Sep 2013 | 1495 vizualizari

 

Cine ar refuza pe o asa vreme o pizza fierbinte?:))

Va recomand sa faceti blatul de pizza acasa,deaoarece va fi mult mai gustoasa si nici nu ia foarte mult timp.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Ingrediente toping :
  • 3 linguri ketchup
  • 200 gr sunca presata/salam
  • 200 gr mozzarella/cascaval
  • 200 gr ciuperci din conseva
  • oregano
  • 1/2 ceapa taiata (am pus eu pentru ca ne place,insa puteti renunta la ea)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Mod de preparare blat:

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.
Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.(daca timpul nu va permite puteti sari peste acest pas)

2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul sucitorului.

3.Ungem jumatate din suprafata fiecareia cu sos de pizza,lasand marginile libere pentru a le putea rula,apoi punem putina mozzarella rasa,sunca taiata bucati,ciuperci,ceapa taiata solzisori,putin oregano,iar la final din nou mozzarella si sos de pizza.Acoperiti cu partea libera a aluatului si lipiti marginile apasand sau ruland usor aluatul.

4.Cu o pensula,ungeti deasupra aluatul cu ketchup sau putina apa.

5.Dati la cuptorul preincazit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.

Daca doriti in momentul servirii puteti presara putin parmezan ras deasupra.(eu nu am avut)

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza Calzone-0
Pizza Calzone-1
Pizza Calzone-2
Pizza Calzone-3
Pizza Calzone-4
Pizza Calzone-5
Pizza Calzone-6
Pizza Calzone-7
Pizza Calzone-8
Pizza Calzone-9
Pizza Calzone-10
Pizza Calzone-11

COMENTARII (16)

diaconta

diaconta 1

18.09.2013, 22:56

Io cred ca-mi da Corina

Panacris

Panacris 1

19.09.2013, 07:40

ianculubita

ianculubita 1

19.09.2013, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24