Pizza Calzone

de simona72 in Pizza, 30 Sep 2013 | 3077 vizualizari

 

Am auzit ca sunt multi doritori de pizza...:P

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina alba
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata
  • pt sos rosu:
  • 1 ceasca suc de rosii gros
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 varf de cutit de pasta de ardei iute
  • pt sosul alb:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita faina alba
  • 1 cescuta lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura branza ceva fin
  • 1 lingura branza cu mecagai albastru
  • pt umplutura:
  • 4-5 masline calamata
  • 150 gr cascaval
  • 2-3 felii de sunca(de care aveti)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Pt aluat: punem ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa ma sus si lasam masina sa framante aluatul. lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Intre timp pregatim  sosurile. 

Pt sosul rosu: amestecam toate ingredientele si condimentam dupa gust.

Pt sosul alb:Punem uleiul de masline la incins intr-o craticioara, adaugam faina alba si amestecam cu un tel sa se desfaca faina si sa nu se formeze cocoloase. Adaugam laptele caldut si branzeturile, potrivim de sare si lasam sa dea in clocot. 

Pt asamblare: intindem aluatul de pizza intr-o foaie rotunda de pizza (mie nu mi-a iesit prea rotunda, da n-a fost nici un bai), o punem in tava, dar lasam marginile sa atarne luand in considerare ca pizza va fi impaturita. Ungem cu sos rosu, adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, maslinele si sunca taiata cubulete. Deasupra punem sosul alb, marginile lasate peste tava le aducem deasupra si impaturim si pliem marginile. Dam la cuptorul incins la 190 grade pt 12 minute, scoatem pizza si o ungem pe deasupra cu 1-2 linguri de sos rosu si mai dam la cuptor 2-3 minute.

Servim calda. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

de preferinta sunca sa fie inlocuita cu carne tocata calita

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

babi5 1

30.09.2013, 20:20

;-bd

- Andreea - 1

30.09.2013, 21:44

Rocsi 1

30.09.2013, 21:47

Eu chiar as vrea o bucatica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sarmale