Pizza Calzone

de babi5 in Pizza, 30 Sep 2013 | 708 vizualizari

 

Fara prea multa introducere zic ca am terminat si eu cu pizzometrul..hi,hi

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • 200 gr ciuperci conserva
  • 100 gr porumb conserva
  • 200 gr carne conserva
  • 100 mozzarella Delaco
  • ketchup Univer
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt
  • 1 buc de10 cm praz
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 lingurita oregano
  • piper
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • apa calda cit cuprinde faina (250 ml )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Intr-un castron am pus faina, am facut un cuib in ea, apoi am adaugat sarea, drojdia, zaharul si putina apa calda. Am facut o maia si am lasat  sa creasca 10 minute. Apoi am adaugat si uleiul, restul de apa calduta si am framintat pina am obtinut un aluat elastic bun de intins. Am acoperit cu un servet de bucatarie si am lasat sa creasca.

Intre timp am tocat prazul si ardeiul si cu putin ulei am pus la calit, am adaugat ciupercile, am potrivit de sare si piper si am lasat 15 minute sa fiarba putin, apoi cind a scazut bine apa am adaugat carnea taiata bucatele. Am mai lasat 5 minute apoi am adaugat si porumbul, am lasat sa se racasca un picut.

Apoi aluatul crescut l-am impartit in trei parti egale, am uns putin palmele si platoul unde am intins bucata de aluat sub forma de cerc, am uns cu ketchup si pe jumatate din aluat am pus o parte din compozitia obtinuta. Am repetat operatiunea si cu celelalte doua bucati, apoi le-am impaturit in doua  si cu o furculita am apasat bine marginile. Am intepat din loc in loc cu furculita (pentru a iesi aburul format in interior), apoi le-am asezat intr-o tava unsa  si tapetata cu hirtie de copt. Am dat la cuptorul incins la 180 grade si am lasat pina s-a rumenit putin, apoi am scos si am uns fiecare bucata cu o compozitie obtinuta dintr-un galbenus de ou si doua linguri de iaurt. Am mai lasat la cuptor 10 min si pizza este gata pentru a fi  servita.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Dupa preferinta se poate servi cu ketchup dulce sau iute

2

Se poate servi si la mic dejun cu un iaurt linga

3

atentie la sare ,findca folosim conserve care au sare (Si nu putina )

4

a mea a iesit un picut sarata omitind sarea din conserva bineinteles

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza Calzone 265044
retete culinare - Pizza Calzone 265045
retete culinare - Pizza Calzone 265046
retete culinare - Pizza Calzone 265047
retete culinare - Pizza Calzone 265048
retete culinare - Pizza Calzone 265049
retete culinare - Pizza Calzone 265050
retete culinare - Pizza Calzone 265051
retete culinare - Pizza Calzone 265052
retete culinare - Pizza Calzone 265053
retete culinare - Pizza Calzone 265054
retete culinare - Pizza Calzone 265056
retete culinare - Pizza Calzone 265057
retete culinare - Pizza Calzone 265058
retete culinare - Pizza Calzone 265059
retete culinare - Pizza Calzone 265060
retete culinare - Pizza Calzone 265061

COMENTARII (24)

babi5 1

01.10.2013, 11:38

Multumesc crisulina te pupa Mala

camelia75 1

01.10.2013, 15:14

babi5 1

15.12.2014, 15:26

multumesc camelia75

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D