Pizza Calzone

de Catalina L in Pizza, 25 Mai 2015 | 591 vizualizari

 

Sunt abonata la pizza recunosc....cel putin o data pe luna fac.

Avandu-si originea in Neapole, calzone este o pizza umpluta (ingredientele sunt impaturite in coaja).
De obicei, se face pentru o singura persoana. Umplutura poate consta din diverse feluri de carne, legume, sau branza; cel mai adesea se foloseste mozzarella

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță de sare
  • 15 cl de apă
  • sos de rosii, mozarella, sunca de Parma, cascaval ras etc...
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Am folosit masina de paine : program aluat.

Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea.

După 1 oră si 50 minute aluatul este gata.

Se presara masa cu faina, se intinde o foaie rotunda.

Pe jumatate de foaie se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) vezi reteta aici

Adăugați mozzarella, puneti jambonul de Parma, presarati mult cascaval ras.

Eu am pus si prune uscate, imi place combinatia.

Acoperiti cu cealalta jumatate din aluat si apasati marginile bine

Puneti în cuptorul incins pentru 20-30 minute.

Simplu si bun.....vezi alte variante aici

 

Pofta Buna!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza Calzone 382378
retete culinare - Pizza Calzone 382379
retete culinare - Pizza Calzone 382380
retete culinare - Pizza Calzone 382381
retete culinare - Pizza Calzone 382382
retete culinare - Pizza Calzone 382383
retete culinare - Pizza Calzone 382384
retete culinare - Pizza Calzone 382385

COMENTARII (10)

Catalina L 1

25.05.2015, 17:31

multumesc la toti....a fost buna recunosc

mirela0911 1

25.05.2015, 18:21

Ce buna e! Place!

Rocsi 1

26.05.2015, 19:56

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S