Pizza casei

de Panacris in Pizza, 8 Sep 2012 | 4006 vizualizari

 

Cei doi zmei au poftit la o pizza dupa ce au terminat treburile casei. Asa ca am "purces" la treaba, desi nu aveam in plan "bucatareala" azi, ca e sarbatoare. Dar avand ajutoare in casa, am considerat ca merita si ei un rasfat.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • faina 700 g,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojidie uscata 2 linguri,
  • apa 400 ml,
  • ulei 4 linguri.

INGREDIENTE PENTRU TOPPING (UMPLUTURA PE ROMANESTE!!!)

  • salam victoria cca. 100 g,
  • jambon sau prosciuto cca. 50g,
  • cascaval Delaco cca. 200 g,
  • ketchup Panacris cca. 500 ml,
  • masline fara samburi cca. 50 g,
  • oregano,
  • ciuperci 1 conserva.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!.Eu o am pe Maricica, care e de mare ajutor;).  In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute.

Intre timp feliati mezelurile, cascavalul si ciupercutele. Se pregatesc tavile tapetandu-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planseta de lucru presarata cu faina si i se da forma rotunda de pizza. Se aseaza in tavi si se incepe montarea pizzei.

Atentie, prima oara se intinde ketchup-ul Panacris (vezi reteta aici  http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), apoi se pune un strat de cascaval, din nou ketchup, apoi ciupercile si salamul. Din nou ketchup si rondele de masline, se presara oregano dupa gust si la final cascaval ras. Se introduc pizzele in cuptorul incins in prealabil, se lasa la cuptor cca. 20 de minute. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton si ceapa