Pizza cheezy crust

de Corinuta in Pizza, 9 Apr 2011 | 1865 vizualizari

 

Ne place tare mult pizza cu blat subtire si margini cu branza, iar reteta asta mi-a reusit de fiecare data si nici nu-mi ia mult timp.

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 200 g faina
  • 125 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de zahar

Ptr topping:

  • 200 g sunca
  • 200 g salam picant
  • 125 g mozzarella
  • 200 g cascaval
  • 100 g masline negre
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii mari
  • 2 lingurite ulei
  • oregano,busuioc,cimbru
  • sare, zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cheezy crust:

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul, apoi se framanta cu faina, sarea si uleiul cca 5 minute. Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei astfel incat sa fie cu 2-3 cm mai mare decat tava de la aragaz, apoi se aduna pe sucitor si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se scurge mozzarella si se taie fasii, se da cascavalul pe razatoare. Pe marginile aluatului se pun fasii de mozzarella si cascaval, apoi se ruleaza marginile in jurul branzei lipind bine.

Rosiile oparite si curatate se paseaza cu mixerul vertical si se condimenteaza cu putin cimbru, busuioc, sare si zahar, apoi se amesteca si cu 2 lingurite de ulei. Se unge aluatul cu acest sos, apoi se aseaza sunca, salamul, maslinele si ardeiul taiat felioare. Se presara deasupra cascavalul si mozzarella ramase si se da la cuptorul incins cca 20 de minute. 

Dupa ce s-a copt, se presara deasupra oregano si se portioneaza.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cheezy crust-0
Pizza cheezy crust-1
Pizza cheezy crust-2
Pizza cheezy crust-3
Pizza cheezy crust-4
Pizza cheezy crust-5
Pizza cheezy crust-6
Pizza cheezy crust-7
Pizza cheezy crust-8

COMENTARII (30)

Corinuta 1

15.04.2011, 11:16

multumesc!

adry88 1

25.05.2011, 22:14

foarte buna

Ela68 1

06.06.2014, 21:58

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04