Pizza cu aluat pufos

de Ubulika in Pizza, 2 Oct 2012 | 3817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet drojdie uscata
  • 125 apa calda
  • 125 apa rece
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 lingura rasa de sare
  • cca 400 gr de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat pufos:

Amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam intr-un bol.In alt bol punem zaharul,sarea,uleiul si apa rece.

Punem faina intr-un alt vas si facem o gropita la mijloc.Turnam alternativ apa calda si apa rece si framantam pana iese un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini.

Cand e gata il facem o bila si il punem intr-un vas curat stropit cu putin ulei de masline.

Acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca cam 2h la caldura.

Se tapeteaza cu hartie de copt si punem aluatul in tava.Il ungem cu sos de tomate,condimentam si punem toppingul.

In cazul meu:

salam,sunca,ciuperci,porumb,cascaval.

Se da la cuptorul preincalzit 30-40 min,in functie de cat de rumenita si crocanta vreti sa fie.Eu am lasat 40 dar era mai bine daca o tineam doar 30..ca a iesit cam crocanta.

In ultimele 10 minute punem cascavalul ras.

Se stropeste cu ketckup.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu aluat pufos 180230
retete culinare - Pizza cu aluat pufos 180231

COMENTARII (14)

dobrezaira 1

03.10.2012, 11:02

chiar este nemaipomenita, abia am reusit sa pozez si eu o felie. Blatul este intr-adevar pufos, a iesit dementiala.

Ubulika 1

03.10.2012, 12:43

Lau 1

03.10.2012, 15:29

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55