Pizza cu ardei si carnati

de allube in Pizza, 1 Oct 2013 | 404 vizualizari

 

Contrar credintei generale, pizza nu este originara din Italia, de fapt nu se stie cine a inventat aceasta mancare. Orasul strans legat de pizza este Napoli, unde aceasta mancare a devenit preferata populatiei sarace fiind foarte ieftin de preparat si satioasa.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 600 gr.faina
  • un cublulet drojdie
  • putina sare, zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • apa cat cuprinde

Sos:

  • suc de rosii
  • gogosari
  • usturoi
  • telina
  • busuioc
  • oregano
  • sare, zahar

(se dau prin masina, se amesteca cu sucul de rosii si se fierbe)

Topping:

  • branza telemea
  • ceapa taiata julien
  • ardei capia rondele
  • carnati taiat bucatele rotunde
  • bucatele de ananas
  • busuioc, oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ardei si carnati:

Se imparte aluatul in 3, se ia o bucata si se intinde intr-o forma rotunda de pizza, se pune sosul de rosii pregatit mai sus, apoi restul ingredientelor. Se presara condimentele si se stropeste cu ulei.

Se coace in cuptorul incins  10 min.

De aceasta data pentru ca  e sezonul mustului, merge asezonat cu un pahar cu must.

Pofta buna!

 

COMENTARII (3)

gaby_duceag 1

01.10.2013, 22:46

Salut!
Mai completeaza, te rog, la modul de preparare, cateva fraze despre aluat .

MotanLaOale 1

02.10.2013, 00:01

allube 1

03.10.2013, 13:25

Se pune faina, se face o gaura la mijloc, se pune drojdia, putina sare , o lingurita de zahar si apa calduta, se acopera cu un prosop si se lasa cateva minute. Dupa ce drodjia s-a muiat si a crescut putin maiaua, se adauga apa (cat sa iasa un aluat nu prea tare), se adauga o lingura de ulei (de care este prin casa)si se framanta , eventual daca e cazul se mai presara putina faina-cat sa nu se lipeasca de maini.Se acopera si se lasa la crescut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: