Pizza cu blat pufos

de dariadeea in Pizza, 2 Iun 2013 | 36454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa
  • sare,
  • zahar
  • o lingura de malai
  • Pentru sos:
  • 100 g rosii pisate din conserva
  • 2 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • cimbru,oregano dupa gust,
  • sare
  • Pentru topping:
  • 250 g cascaval
  • 300 g sunca praga
  • masline
  • ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva felii de salam uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Mai intai am pregatit blatul.Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta.Restul de apa rece l-am amestecat cu sare,zahar,ulei 2 linguri.

Intr-un vas am pus faina cernuta,am facut o groapa in mijloc si am turnat apa cu drojdie si apa rece cate un pic din fiecare,amestecand usor,apoi am pus si oul si am framantat pana am obtinut un aluat elastic.L-am uns cu o lingura de ulei si am format o sfera pe care am lasat-o sa creasca cam 2 ore.

Pentru sos am pus intr-o craticioara uleiul si usturoiul tocat marunt,rosiile pisate,cimbru,oregano,un praf de sare si am lasat sa fiarba un pic.

Pentru topping,am dat cascavalul prin razatoare,sunca presata am taiat-o cuburi,ardeiul fasii de 2 cm,maslinele le-am taiat rondele,(am folosit fara samburi) ciupercile le-am lasat asa(am luat la borcan)

Cand aluatul si-a dublat cantitatea l-am intins intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt pe care am presurat o lingura de malai.Am intins sosul de rosii,jumatate din cantitatea de cascaval(pentru o legatura mai buna a topingului),apoi sunca,ciupercile,cateva felii de salam uscat,maslinile ardeiul si am bagat la cuptor cam 25-35 min.Iin ultimile 10 min am pus si restul de cascaval deasupra si am lasat sa se topeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Geanina87 1

05.06.2013, 19:57

Vreau si eu ....pizzaaaaaa!!!

dariadeea 1

05.06.2013, 20:24

servesc pe toata lumea...

babi5 1

06.06.2013, 17:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant