Pizza cu blat pufos

de Angelina_Elena in Pizza, 12 Iun 2014 | 3101 vizualizari

 

De data asta am ales alt blat de pizza si nu cel pe care il pregatesc de obicei...vreau sa va spun ca este MINUNAT si ca o sa ramana blatul meu de pizza preferat! Imi place ca nu se intareste si ramane la fel de bun ca si cand era proaspat. Multumesc Teo´s Kitchen pentru reteta! :X

 

INGREDIENTE

Blat pufos:

  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • o cana apa calduta (250 ml)
  • o cana apa rece
  • 1 lingura cu varf zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2-3 linguri ulei de masline (nu-l inlocuiti cu cel de floarea-soarelui)
  • 3 linguri faina de malai
  • cca. 800 g faina

Topping:

  • sunca
  • cascaval
  • rondele de ceapa
  • sos pentru pizza (facut in casa) sau ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Blat pufos: pentru inceput, amestecam drojdia cu putina apa calduta. Lasam putin deoparte.

Urmeaza sa amestecam zaharul cu sarea, uleiul de masline si apa rece.

Faina o punem intr-un vas mare, in care sa putem framanta usor.

Facem o gropita in mijloc si turnam alternativ apa calda si apa rece.

Framantam pana obtinem un un aluat elastic, care sa un se lipeasca de maini si care se va desprinde usor de peretii vasului.

Cand am terminat de framantat ii dam aluatului forma de bila si o punem intr-un vas curat, uns cu putin ulei de masline.

Acoperim vasul cu un prosop curat si il punem la dospit intr-un loc cald, cca 2 ore, pana cand aluatul a crescut si si-a dublat cantitatea.

Impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem.

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi presaram toata suprafata hartiei cu faina de malai.

Punem foaia de aluat de pizza in tava, apoi intindem pe toata suprafata ei sos pentru pizza sau kétchup.

Acum urmeaza topingul, la alegere: eu am pus putin cascaval, sunca, rondele de ceapa.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu si coacem in functie de cat de rumenita ne place.

In ultimele 5 minute presaram iar cascaval.

Din cantitatea de aluat obtinem 2 pizza in tava de la aragaz.

 

Servim imediat, pofta mare!

 

COMENTARII (13)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

12.06.2014, 19:16

lucy2002

lucy2002 1

12.06.2014, 21:46

Rocsi

Rocsi 1

12.06.2014, 21:57

Vin si eu la pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!