Pizza cu blat pufos

de VanessaAli in Pizza, 31 Iul 2014 | 2189 vizualizari

 

Daca va place pizza si totusi nu vreti sa comandati, iata o solutie simpla de a va face propria voastra pizza ca la restaurant. O reteta nu foarte complicata ce o sa-i multumeasca pana si pe cei mai mari amatori de restaurante

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 1 pahar de apa calduta
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita mica de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde
  • Pentru condimente (optional) :
  • Oregano
  • Busuioc
  • Ketchup
  • Pentru topping :
  • Sunca
  • Porumb
  • Ciuperci
  • Carnat de casa
  • Cascaval (+ daca aveti: masline,ardei, sau alte mezeluri)
  • Pentru uns:
  • Ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

In paharul de apa calduta punem drojdia si zaharul si amestecam, dupa care lasam cateva minute sa se dizolve bine.Dupa, turnam apa intr-un bol incapator unde vom pregati aluatul.Adaugam sarea, uleiul si faina.Formam o bila, o mai ungem putin cu ulei si o punem la loc calduros.

Lasam aluatul sa creasca bine, pana isi dubleaza volumul.Asa, obtinem o pizza pufoasa.

Ungem cu ulei suprafata de lucru,scoatem aluatul din bol, il intindem si il asezam intr-o tava unsa cu ulei.

Il bagam in cuptorul preincalzit si il lasam pana se rumeneste (in jur de 25 de minute).

Cu o lingura ungem aluatul cu ketchup si presaram condimentele.

Punem pe el ingredientele de la topping si il mai dam la cuptor inca 10 minute.

Pizza e gata de savurat!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu blat pufos-0
Pizza cu blat pufos-1
Pizza cu blat pufos-2
Pizza cu blat pufos-3
Pizza cu blat pufos-4
Pizza cu blat pufos-5
Pizza cu blat pufos-6
Pizza cu blat pufos-7
Pizza cu blat pufos-8

COMENTARII (7)

Rocsi 1

01.08.2014, 19:10

Buna...

VanessaAli 1

01.08.2014, 22:05

multumesc!!!

Panacris 1

13.08.2014, 19:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04