Pizza cu bordura de cascaval

de Oana in Pizza, 29 Iul 2010 | 8002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 250 ml lapte rece
  • 325 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa cu sare
  • un plic de drojdie granulata- 7 g
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii coapte
  • o lingura sos pesto
  • busuioc uscat
  • sare
  • Umplutura:
  • sunca de curcan
  • masline verzi rondele
  • porumb
  • un ardei gras rosu
  • cascaval ras/mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu bordura de cascaval:

Eu ador blatul asta de pizza, se face foarte repede, este reteta Mayei. Aluatul iese cam pentru o tava de aragaz, insa eu am facut intr-o tava de pizza si era putin cam mult...asa ca i-am facut o bordura mai inalta in care am pus cascaval :)

Blat: se pune faina intr-un castron, sarea, drojdia, uleiul, si se amesteca cu o lingura, turnand cate putin lapte rece. Se framanta apoi un aluat pana nu se mai lipeste de degete, adaugang cate un praf de faina. Tava se unge cu putin ulei de masline si se intinde aluatul cu mana, lasand o margine mai inalta. Se umple marginea cu cascaval ras si se indoaie aluatul deasupra, presand sa nu se desfaca. Se pune tava in frigider jumatate de ora.

Sosul de rosii: se spala si se curata rosiile de piele, apoi se amesteca in blender impreuna cu sosul pesto si condimentele pana devine o pasta omogena.

Se intinde sosul peste blatul de pizza, se presara apoi cu cascaval sau mozzarella din belsug si se adauga sunca taiata cubulete, rondelele de masline verzi, porumbul si ardeiul gras taiat fideluta. Deasupra se presara iar cascaval sau mozzarella.

In cuptorul incins bine se coace pizza pana se rumeneste usor blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu bordura de cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

madi_marin 1

29.07.2010, 16:30

super arata ....

Rocsi 1

29.07.2010, 18:08

de cand nu am mai mancat pizza as lua de aici o felie

Bunica 1

30.07.2010, 08:56

Ce bunatate a facut Oana !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza delicioasa