Pizza cu bordura de cascaval

de Oana in Pizza, 29 Iul 2010 | 3813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 250 ml lapte rece
  • 325 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa cu sare
  • un plic de drojdie granulata- 7 g
  • Sos de rosii:
  • 2 rosii coapte
  • o lingura sos pesto
  • busuioc uscat
  • sare
  • Umplutura:
  • sunca de curcan
  • masline verzi rondele
  • porumb
  • un ardei gras rosu
  • cascaval ras/mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu bordura de cascaval:

Eu ador blatul asta de pizza, se face foarte repede, este reteta Mayei. Aluatul iese cam pentru o tava de aragaz, insa eu am facut intr-o tava de pizza si era putin cam mult...asa ca i-am facut o bordura mai inalta in care am pus cascaval :)

Blat: se pune faina intr-un castron, sarea, drojdia, uleiul, si se amesteca cu o lingura, turnand cate putin lapte rece. Se framanta apoi un aluat pana nu se mai lipeste de degete, adaugang cate un praf de faina. Tava se unge cu putin ulei de masline si se intinde aluatul cu mana, lasand o margine mai inalta. Se umple marginea cu cascaval ras si se indoaie aluatul deasupra, presand sa nu se desfaca. Se pune tava in frigider jumatate de ora.

Sosul de rosii: se spala si se curata rosiile de piele, apoi se amesteca in blender impreuna cu sosul pesto si condimentele pana devine o pasta omogena.

Se intinde sosul peste blatul de pizza, se presara apoi cu cascaval sau mozzarella din belsug si se adauga sunca taiata cubulete, rondelele de masline verzi, porumbul si ardeiul gras taiat fideluta. Deasupra se presara iar cascaval sau mozzarella.

In cuptorul incins bine se coace pizza pana se rumeneste usor blatul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu bordura de cascaval 43760
retete culinare - Pizza cu bordura de cascaval 43761
retete culinare - Pizza cu bordura de cascaval 43762
retete culinare - Pizza cu bordura de cascaval 43763
retete culinare - Pizza cu bordura de cascaval 43764

COMENTARII (19)

madi_marin 1

29.07.2010, 16:30

super arata ....

Rocsi 1

29.07.2010, 18:08

de cand nu am mai mancat pizza as lua de aici o felie

Bunica 1

30.07.2010, 08:56

Ce bunatate a facut Oana !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18