Pizza cu branza Raclette

de Catalina L in Pizza, 25 Feb 2016 | 625 vizualizari

 

Raclette este o reteta pe care o savuram de obicei la munte, dupa o zi de ski.


Raclette sau racleta/racletă este denumirea generică pentru tipurile de brânză semi-tari, produse din lapte de vacă nepasteurizat. 


Cu un gust de unt și o textură fermă, brânzeturile raclette sunt denumite după modul în care se consumă


Raclette, de la verbul racler – a răzui, în franceză, desemnează instrumentul tradițional în care sunt încalzite felii groase de brânză până încep să se topească. Brânza care începe să se topească se răzuiește de pe felia pusă la încălzit și se pune pe farfurie unde este amestecată cu cartofi copți, ceapă, castraveciori murați, uneori și cu bucăți de friptură.(http://www.cevabun.ro)


 


Va propun o varianta pizza. Practic daca nu aveti grill-ul electric cu tăvițe speciale pentru raclette .

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 gr făină
  • 1 pachetel mic de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță de sare
  • 15 cl de apă calda

Alte ingrediente :

  • 8 felii de branza raclette,
  • 4 felii de jambon de Savoie,
  • 3 cartofi,
  • 125g bacon taiat bucatele,
  • 2 cepe,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 linguri de smantana,
  • cimbru uscat,
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza Raclette:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.

Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie felii.

Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul.

Se prajeste baconul fara sa punem grasime, adaugam ceapa si usturoiul si coloram.

Adăugați smantana, un pic de sare și piper, gatiti la foc mic 2-3 minute. Rezervati.

Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda.

Puneti sosul pregatit si rezervat, depuneti apoi feliile de jambon si de cartofi.

Puneti deasupra feliile de branza raclette si presaram cimbru uscat.

Dati la cuptorul cald la 200° C timp de 20-30 de minute.

Serviti cu salata verde....este delicioasa !!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430067
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430070
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430072
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430074
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430076
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430077
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430078
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430079
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430080
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430081
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430082
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430083
retete culinare - Pizza cu branza Raclette 430084

COMENTARII (14)

mirela0911 1

25.02.2016, 17:33

Cam bine arata!

Rocsi 1

25.02.2016, 20:41

Fain s-a mai rumenit!

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 08:39

niciodata nu refuz pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55