Pizza cu branzeturi si ciuperci de roua

de simona72 in Pizza, 15 Sep 2013 | 3285 vizualizari

 

Azi a fost sarbatoare la noi in casa pt ca am savurat pizza...

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr faina
  • 1/2 cub de drojdie

pt umplut:

  • 150 gr cascaval
  • 1/2 cutie ceva fin de la Delaco
  • cateva ciupercute de roua
  • un praf de sare
  • un praf de piper proaspat macinat
  • frunze proaspete de oregano

pt sosul de rosii:

  • 1 cescuta suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • cativa stropi de sos Piri Piri
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branzeturi si ciuperci de roua:

Aluatul l-am pregatit in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit 15 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru usor unsa cu ulei, l-am intins cu sucitorul si i-am dat o forma rotunda.

Pt sos: am amestecat toate ingredientele pt sos.  

Tigaia Lionese pe care am achizitionat-o din camara, am uns-o cu putin ulei, am pus foaia de aluat in tigaie, am uns-o cu 3-4 linguri se sos, deasupra am pus cascavalul ras, din loc in loc cate un mot de branzica ceva fin, ciupercutele de roua, am pudrat cu sare si piper proaspat macinat, am pus frunzulitele de oregano si am dat tigaia la cuptorul incins la 190 grade pt 10-15 minute.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

tigaia Lionese este o tigaie mica, asa ca blatul a iesit unul putin grosut, folositi o tava mai mare pt un blat subtire

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branzeturi si ciuperci de roua" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat pufos