Pizza cu carne de pui

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 22 Aug 2014 | 2118 vizualizari

 

Daca sotul meu a spus ca e cea mai buna pizza si ca ar manaca-o doar astfel pregatita, sa il credeti pe cuvant! :D Nu este fan pizza si nici nu ar da o farfurie de mancare gatita pe asa ceva. Insa in seara asta ,, a cedat! Sau poate doar ii era prea foame! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • un pliculet de drojdie uscata
  • 700 gr faina alba de grau
  • 400 ml apa calduta
  • 2 linguri cu ulei
  • un praf de sare (sau dupa gust)
  • 1-2 lingurite cu oregano
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • 2 oua
  • un piept mic de pui
  • un ardei capia rosu
  • 2 cepe uscate, potrivte
  • un dovlecel mic
  • 200 gr branza de burduf
  • 200 gr cascaval Delaco
  • cateva rosioare mici (de curte)
  • 4-6 linguri cu porumb crud
  • cateva frunzulite de busuioc
  • Pentru sos ne sunt necesare:
  • 50 ml apa plata
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingura cu bulion
  • cateva rosii zdrobite
  • 1-2 catei de usturoi
  • condimente dupa gust: sare, chilli, oregano
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu carne de pui:

 Intr-un bol cu putina apa calduta turnam continutul pliculetului cu drojdie uscata, amestecam pana la omogenizarea completa si lasam bolul intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.

Intr-un vas mai mare, adaugam faina si condimentele dupa gust (sarea si oregano), amestecam pentru incorporarea uniforma si adaugam si drojdia dospita. Framantam aluatul, turnand putin cate putin apa calduta. Adaugam si uleiul si continuam framantarea pana ce aluatul obtinut devine elastic si nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la frigider pentru cateva ore, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, il impartim in doua parti egale si din fiecare dintre aceste intindem doua foi potrivite pentru tava de argaz (sau o alta asemanatoare).

Ungem tava cu putin ulei, asezam foaia de aluat si o intepeam din loc in loc cu o furculita. O ungem apoi cu putin sos de rosii si presaram oregano dupa gust.

In ordine aleatorie, asezam ingredientele pentru compozitie: dovleceii feliati, pieptul de pui taiat in fasii subtiri), rondelele de ardei capia si ceapa, bulgarasii de branza de burduf si boabele de porumb crud, rosioarele si busuiocul proaspat. Peste toate acestea turnam ouale batute spuma.

Punem apoi vasul in cuptorul incins in prealabil, pana ce blatul devine pufos, iar pizza rumena. Dupa ce o scoatem din cuptor presaram cascavalul ras.

Cat timp pizza se afla in cuptor pregatim sosul: Intr-o craticioara mica adaugam sosul de rosii , bulionul, rosiile zdrobite, usturoiul tocat marunt, apa si condimentele dupa gust. Fierbem totul pana ce acesta devine suficient de dens.

Se serveste calda, alaturi de o bere rece! Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite sunt optionale.

2

Aluatul obtinut a fost atat de elastic, incat foarte greu am reust sa il intind fara a reveni la forma initiala. Cred ca s-a datorat fainii (de la bunici)

3

Tava utilizata este atat de lunga incat imi este imposibil sa o fotografiez integral, intr-un mod placut.

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu carne de pui-0
Pizza cu carne de pui-1
Pizza cu carne de pui-2
Pizza cu carne de pui-3
Pizza cu carne de pui-4
Pizza cu carne de pui-5
Pizza cu carne de pui-6
Pizza cu carne de pui-7
Pizza cu carne de pui-8
Pizza cu carne de pui-9
Pizza cu carne de pui-10
Pizza cu carne de pui-11
Pizza cu carne de pui-12
Pizza cu carne de pui-13
Pizza cu carne de pui-14
Pizza cu carne de pui-15
Pizza cu carne de pui-16
Pizza cu carne de pui-17

COMENTARII (21)

Rocsi

Rocsi 1

26.08.2014, 19:02

Ce apetisanta

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

26.08.2014, 19:57

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!