Pizza cu ceapa caramelizata, branza albastra si rucola

de Satisfyyourcravings in Pizza, 19 Iun 2016 | 2816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 grame faina integrala
  • 100 grame malai
  • 1 pachet 7 grame drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 conserva rosii in bulion
  • 1 catel de usturoi
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • cateva frunze de busuioc
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru topping:
  • 2 cepe rosii, taiate julienne
  • ulei de masline
  • 40 grame rucola
  • 60 grame branza albastra (eu am folosit DanaBlu)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ceapa caramelizata, branza albastra si rucola:

Se amesteca faina, malaiul si sarea.

Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat.

Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat.

Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se adauga ceapa. Se gateste la foc mic, amestecand frecvent pana cand aceasta devine dulce si s-a inmuiat, aproximativ 15-20 de minute.

In vasul unui robot de bucatarie sau blender, se adauga toate ingredientele pentru sosul de rosii si se transforma in pasta.

Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cele 2 pizza cu sosul de rosii, se adauga ceapa caramelizata si branza rupta in bucati, se aseaza pizza pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.

Se adauga rucola dupa ce pizza a fost scoasa din cuptor si se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ceapa caramelizata, branza albastra si rucola" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rahela Velicu 1

19.06.2016, 15:43

Bunica 1

19.06.2016, 16:25

AndrutzaP 1

20.06.2016, 10:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza din felii de paine