Pizza cu ceapa caramelizata, oua de prepelita si branza de capra

de Angelica in Pizza, 7 Oct 2013 | 3818 vizualizari

 

O combinatie suprinzatoare dulce-sarata intr-o pizza de mare efect!
Spor la tot poporul si mai apoi, pofta mare!!!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr. faina alba
  • 240 ml. apa calda
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita de sare
  • Ceapa caramelizata:
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 100 ml.de apa
  • 1 lingura de zahar
  • sare si piper
  • 1 fir de cimbru
  • Topping:
  • 2 batoane branza de capra(200 gr.)
  • 6-8 oua de prepelita
  • ketchup Univer dulce
  • cimbru si busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ceapa caramelizata, oua de prepelita si branza de capra:

Aluat:

1.Punem intr-un castron faina, drojdia si zaharul.

2.Pornim mixerul si mixam ingredientele adaugand treptat apa calda.Mixam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30  de secunde.

3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, galbenusul de ou, sarea si mai mixam pentru inca 30-50 de secunde.Daca aluatul are un aspect uniform, inseamna ca este gata.

4.Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit intr-un loc cald pentru 40 de minute.

5.Cand aluatul a dospit si si-a dublat volumul, il impartim in doua.In acest caz ne vor iesi doua bucati de pizza.Daca vreti o pizza mare atunci nu mai impartiti aluatul.

6.Acoperim fiecare bucata de aluat cu folie alimentara si o dam la rece pana pregatim ceapa caramelizata.

Ceapa caramelizata:

1.Intr-o tigaie punem ulei de masline, adaugam ceapa curatata si taiata julien, catelul de usturoi, putina sare si calim pret de 3 minute.

2.Adaugam apoi zaharul, piper macinat dupa gust, firul de cimbru si mai calim 1-2 minute pana se topeste zaharul.

3.Turnam apa si apoi lasam cam 5-8 minute sa fiarba totul la foc mic pana se evapora lichidul format.Cand ceapa are o consistenta cleioasa este gata, o luam de pe foc si o punem deoparte.

Asamblare pizza:

1.Pe masa pudrata lejer cu faina punem o bucata de aluat.

2.Intindem aluatul usor cu degetele pana are o forma rotunda, sau ovala sau cu doriti voi,apoi il asezam pe o tava de pizza.

3.Ungem toata suprafata aluatului cu ketchup Univer, punem apoi ceapa caramelizata, spargem 3-4 oua de prepelita, punem din loc in loc rondele de branza de capra si cateva frunze rupte de busuioc proaspat.

4.Dam tava la cuptor la foc iute pana se topeste branza de deasupra.La fel procedam si cu ce-a de-a doua bucata de aluat.

5.Cand pizza este gata rumena, o scoatem,decoram cu crengute de cimbru si o servim fierbinte cu ketchup Univer.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ceapa caramelizata, oua de prepelita si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu rosii, sunca si grana padano