Pizza cu ceapa si ton

de La Ancuta in Pizza, 5 Mai 2011 | 6286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 g drojdie proaspata
  • 225 ml apa calda
  • 1/2 lingurita zahar
  • 400 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sos:
  • 100 ml suc de rosii
  • cimbru
  • busuioc
  • 3 linguri bulion cu usturoi si ardei iute (facut in casa)
  • Topping:
  • 1 ceapa
  • 2 conserve ton in ulei
  • 200-300 g cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ceapa si ton:

Amestecam drojdia cu 4 linguri de apa calda. zaharul si 2 linguri de faina. Acoperim si lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea pe margini. Facem o gropita in mijloc si punem apa si maiaua iar apoi uleiul de masline. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana. Acoperim si lasam sa cresca 60 minute, la loc caldut.

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei (eu am folosit tava mare de la aragaz). Intindem deasupra sosul format prin amestecarea ingredientelor. Deasupra radem cascaval iar apoi punem tonul scurs bine si maruntit. Taiem ceapa julienne si o asezam peste ton. Stropim pizza cu o lingura de ulei de masline.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 20-25 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103095
retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103096
retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103097
retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103098
retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103099
retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103100
retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103101
retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103102
retete culinare - Pizza cu ceapa si ton 103104

COMENTARII (53)

La Ancuta 1

06.05.2011, 19:22

Lau

housy 1

19.05.2011, 11:17

vai..bestiala trebuie sa fie combinatia.....imi place ff mult ceapa coapta....trebuie sa incerc...poate chiar pe weekend merci de idee...iti mai spun impresii dupa

La Ancuta 1

19.05.2011, 11:39

Housy sper sa-ti placa. Mie mi-a placut mult combinatia. Te astept cu impresii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: