Pizza cu ceapa verde si kaiser

de Sylvia in Pizza, 30 Ian 2010 | 2819 vizualizari

 

Este o retetea inventata de mine, incercand sa mai diversific de fiecare data cand fac pizza incerc si o reteta noua, daca iese buna v-o impartasesc si voua . A iesit chiar foarte aromata si fresh.

 

INGREDIENTE

  • Pt  aluat pt 2 portii: 500 grame faina,
  • 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • putina sare
  • Pt garnitura pt o pizza: lingura de sos de rosii proaspat,
  • putin oregano maruntit,
  • cateva felii de cascaval feliat subtire 
  • putina mozzarella rasa, o mana de ciuperci champinion, 
  • 50 de grame de kaiser taiat felii inguste ( lardons se numesc  aici in Franta )
  • 2 fire mici de ceapa verde taiate rondele.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ceapa verde si kaiser:

   Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare, compozitia este pt 2 pizza. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unui aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

   Preparare: intindem blatul de pizza subtire si punem peste el lingura de sos de rosii si intindem bine sa fie un strat subtire si uniform,  lasam sa “respire” si sa mai dospeasca asa pana pregatim restul ingredientelor. Adaugam apoi in ordinea obisnuita cascavalul si mozzarella ( in cantitate mica cea din urma)  asezam ciupercile taiate marunt, apoi bucatile de kaiser si la sfarsit ceapa verde taiata rondele. Presaram apoi putin oregano si e gata pentru pus la cuptor.

  Coacem in cuptorul incins  in prealabil la 230 de grade pe treapta de jos coc eu mereu pizza si lasam timp de 12-15 minute in functie de cat de crocant preferam blatul.

 

TIPS-URI

1

Lasati aluatul sa stea si cateva ore la frigider va fi mai "matur" si mai pufos in cuptor.

2

Personal prefer blatul de pizza subtire cu o bordura mai mare , asa se poate aprecia mai mult gustul ingredientelor.

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu ceapa verde si kaiser-0
Pizza cu ceapa verde si kaiser-1
Pizza cu ceapa verde si kaiser-2
Pizza cu ceapa verde si kaiser-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

Bunica

Bunica 1

30.01.2010, 14:04

Miamiiii ! Ce bine arata ! Asta ai mancat de dimineate sau a fost penru cina de ieri ?

Sylvia

Sylvia 1

30.01.2010, 22:24

Bunica as fi mancat si aseara si asta dimineata dar sunt acum intr-o faza in care am cam renuntat la pizza cum ziceam si la cealalta reteta. Asta am facut-o mai demult, am postat-o acum pentru ca este una din preferatele mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!