Pizza cu ciuperci, ceapa caramelizata si Brie

de Satisfyyourcravings in Pizza, 15 Oct 2014 | 677 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 20 grame drojdie proaspătă
  • 500 grame făină
  • 250 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline

Pentru ceapa caramelizata:

  • 2 cepe mari, taiate julienne
  • putin ulei de masline

Pentru ciuperci:

  • 400 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 3 linguri unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare/piper
  • Brie
  • cateva crengute de rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci, ceapa caramelizata si Brie:

Pentru aluatul de pizza, drojdia se sfărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază. 

Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul si uleiul. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă 10 minute. 

Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.

După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se modelează aluatul în formă circulară de mărimea dorită. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acestora.

Intr-o tigaie, se incalzesc 2 linguri de unt. Se adauga ciupercile si se lasa la gatit, fara sa se amestece, 5-7 minute. Se amesteca si se adauga sare si piper. Se mai gatesc pana cand toata apa s-a evaporat si au devenit usor crocante. Se adauga restul de unt si se lasa pana cand ciupercile s-au caramelizat.. Se adaugă usturoiul, se gatesc 10 secunde, apoi se adauga otetul balsamic. Se lasa la gatit 1-2 minute, amestecand, pana cand otetul a imbracat ciupercile. 

Se aseaza ceapa caramelizata pe blatul/ blaturile de pizza, apoi ciuperci si bucati de Brie. Se presara funzulite de rozmarin si se stropeste cu ulei de masline. 

Se gateste la 200 de grade 7-9 minute. 

 

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

16.10.2014, 00:18

Bună

mirela0911 1

16.10.2014, 09:07

Place

Rocsi 1

16.10.2014, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S