Pizza cu ciuperci si ou

de La Ancuta in Pizza, 8 Feb 2011 | 4120 vizualizari

 

cu blat subtire si crocant, cum imi place mie :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 cana lapte cald
  • 1/4 cana apa calda
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cani faina
  • Sos:
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml suc de rosii
  • cimbru
  • oregano
  • sare, piper
  • Topping:
  • 2 borcane ciuperci
  • cateva felii salam uscat
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si ou:

Intr-un castron punem drojdia, zaharul si sarea. Adaugam laptele si apa si lasam sa 2 minute.

Adaugam apoi uleiul si amestecam.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugamputina faina.

Impartim aluatul in doua si il intindem in tava unsa cu ulei. Eu am facut o singura pizza mai mare, in tava de aragaz.

Lasam sa stea 10 minute in tava.

Intre timp pregatim sosul. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline iar apoi adaugam uasturoiul maiatmarunt. Stingem cu sucul de rosii si adaugam condimentele. Lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.

Intindem sosul peste blat iar apoi punem ciupercile taiate felii.

Radem cascaval deasupra si aranjam feliile de salam uscat.

Dam la cuptor, la foc potrivit 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor si spargem un ou in mijloc. Pentru ca a fost o pizza mai mare am pus doua oua :).

Mai dam la cuptor cateva minute, pana se incheaga oul. Eu m lasat-o putin cam mult, dar deh, asa-i cu copii :))).

Scoatem din cuptor, portionam si servim calda cu sos pentru pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mena29 1

09.02.2011, 20:51

Tot asa imi place si mie asa ca vreau

La Ancuta 1

09.02.2011, 20:55

Cam tarziu Mena, dar pentru tine am pastrat o bucata

elena1988 1

10.02.2011, 15:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida