Pizza cu dovlecel, cas si sunca

de anca_rm in Pizza, 29 Iul 2016 | 2484 vizualizari

 

Am pregatit un aluat de pizza si am facut mai multe combinatii. O parte din aluat l-am pus in congelator pentru data viitoare.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina integrala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 325-350 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • un dovlecel mic
  • sos de rosii (facut in casa )
  • sunca de casa
  • ardei iute
  • cas
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu dovlecel, cas si sunca:

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.

Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si  apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).

Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .

Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat , apoi le-am blenduit si am obtinut sosul)

Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare , apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa .

Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza , punem bucati subtiri de sunca , ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas se poate folosi cascaval , casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).

Stropim cu ulei de masline

Dam totul in cuptorul incins la 180 grade pana se rumeneste usor blatul pe margini.  

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa folositi cascaval in loc de cas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu dovlecel, cas si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

29.07.2016, 20:04

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:47

O bunatate!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carciofi si piept de pui