Pizza cu fructe de mare

de Sylvia in Pizza, 28 Mai 2010 | 4231 vizualizari

 

Pentru iubitorii de fructe de mare postez si aceasta reteta de pizza , eu am mancat asa ceva in Italia si am ramas fermecata de amestecul de arome si gustul ei minunat.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare.
  •  Pentru compozitie eu am folosit
  • o lingura de sos de rosii,
  • oregano maruntit,
  • o ceapa mica rosie taiata fasii marunte,
  • 150-200 grame de scoici, 
  • cateva inele de calamar taiate bucatele de 2-3 cm,
  • 6 bucati de creveti decorticati,
  • putin patrunjel tocat fin.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu fructe de mare:

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza.

  Preparare: intindem un blat subtire de pizza peste care presaram sosul de rosii si oregano maruntit si feliile de ceapa si il lasam sa mai dospeasca putin pana pregatim restul ingredientelor.

  Pregatim restul fructelor de mare, adaugam scoicile spalate si uscate bine,  care au stat in prealabil minim 30 de minute in apa cu sare , calamarii taiati si crevetii decorticati  si mai condimentam dupa gust cu putina sare.

  Se coace in cuptorul preincalzit la 210 grade timp de aproximativ 15 minute, pana este rumenita putin deasupra si scoicile sunt deschise toate.  Eu am servit-o cu patrunjel taiat peste si cu un mujdei de usturoi foarte diluat, a fost execenta va servesc cu o felie.

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu fructe de mare-0
Pizza cu fructe de mare-1
Pizza cu fructe de mare-2

COMENTARII (9)

ana

ana 1

28.05.2010, 14:55

arata foarte bine!Felicitari!

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 1

28.05.2010, 15:52

Sylvia,arata super apetisant,cred ca a fost o nebunie.Felicitari si 5 furculite de la mine.Am trecut-o la favorite,sigur am sa o fac.

Sylvia

Sylvia 1

28.05.2010, 21:28

Multumesc de apreciri, va servesc cu o bucata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01