Pizza cu macrou afumat si calamar

de simona72 in Pizza, 17 Dec 2013 | 5821 vizualizari

 

Am avut cerere de pizza, de calamar...asa ca, tentaculele de la calamar le-am pastrat pt pizza, iar pe langa am mai adaugat cateva ingrediente pt plus de gust si aroma...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 100 ml apa calduta
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr faina
  • 1/4 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • tentaculele de la 1 calamar mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 macrou afumat
  • 1 mana de masline Kalamata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 200 cascaval
  • pt sos:
  • 100 ml suc de rosii de casa
  • 1 praf de sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita musuioc
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu macrou afumat si calamar:

Aluatul de pizza a fost framantat in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit pt 15 minute.

Intre timp am pregatit umplutura pt pizza: cascavalul l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, macroul l-am curatat de oase si l-am rupt in bucatele, iar tentaculele de calamar le-am pus pt 10 minute la marinat in 1 lingura ulei de masline si zeama de lamaie, un praf de sare si piper. Dupa marinare le-am pus la calit intr-o tigaie pt 3-4 minute si le-am taiat apoi bucati mai mici.

Pt sos: am amestecat toate ingredientele, pe care le-am pus mai mult sau mai putin, in functie de gustul fiecaruia. Dupa ce aluatul a crescut, am intins cu sucitorul aluatul, dandu-i o forma rotunda. L-am pus in tava de pizza, peste aluat am pus sosul, cascavalul ras, bucatile de calamar, macroul afumat, maslinele si ceapa rosie taiata pestisor. Am lasat tava pe caloriferul cald pt 10 minute, apoi am dat-o la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

aveti grija sa nu prajiti calamarul mai mult de 5 minute, altfel devine cauciucat

2

serviti cu sos alb de iaurt cu usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu macrou afumat si calamar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-pizza zambitoare