Pizza cu mazare

de Lia_ in Pizza, 11 Oct 2013 | 1058 vizualizari

 

Click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg. Dragilor, la prezentare recunosc ca imi vin idei care mai de care mai nastrusnice dar la preparare am grija sa fie gustoase ca degeaba ar arata intr-un anume fel daca
ar ramane in farfurie. Cobaii mei sunt unii ghiftuiti si multumiti, slava Domnului, dar prevad ca dupa ce-mi fac norma de pizza ii trec pe ciorba de cartofi (nu ca n-ar fi buna...awww !!!...si acrita cu zeama de varza si un pic de cimbru, o bunatate, mie asa imi place). Va spuneam ca am facut pizza cu mazare nu ca sa-mi bat joc de voi ci ca am vazut la Laura Adamache niste chifle cu mazare numite Scones cu mazare. Pai daca la case mari se poate paine cu mazare, pai pizza nu e tot o paine cu legume si carne? Atunci merge si cu mazare.
Ei, iar modelul de deasupra, e unul din putzul gandirii mele ;;) ... adica trebuie sa recunosc ca l-am luat de pe o oala din camara :))))))) pe care v-o si pozez in imaginile de mai jos. Ei, si cu asta imi cam inchei sesiunea de pizze cu "design" special ... desi mai, mai am o idee schitata ... ca n-am facut si cu peste :))))))

 

INGREDIENTE

  • 1/2 Aluat de pizza clasic (aveti linkul in Modul de preparare)
  • ketchup Univer sau pasta de rosii preferata (2 linguri)
  • piept de pui la gratar-1
  • ciuperci feliate -150g
  • mazare-50g
  • parmezan sau cascaval-150g
  • ceapa rosie -1 mare
  • ardei rosu gras-1/2 mediu
  • ardei iute optional cateva rondele
  • masline feliate
  • oregano
  • busuioc
  • piper negru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu mazare:

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic
Am folosit de data asta drojdie proaspata, nu granule si a iesit mai bun blatul. Drojdia ungureasca f. buna.
Intindeti cu sucitorul cat de cat un dreptunghi cam de 5 mm grosime pe blatul de lucru infainat.
Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste la copt) il rulati pe sucitor si il transferati intr-o tava f mare tapetata cu hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 200-220grd.
Amestecam doua linguri din pasta de rosii preferata sau ketchup Univer cu oregano, piper negru si busuioc. Mai subtiem cu apa daca e prea groasa.
Distribuim restul de carne,apoi legumele taiate inele subtiri, dupa cum ne taie inspiratia.
Radem pe razatoarea cu gauri mici cascaval sau parmezan (eu la robot) si acoperim totul.
Dam la cuptor pt 20-25 de minute la 200-220grd.

DECOR
Punem intr-un pos cu duiul cel mai subtire pasta de rosii concentrata, nu lichida.
Trasam niste valuri pe diagonala. Mai departe se vede, sunt inele de ceapa rosie (cu ardei nu merge ca nu sunt cercuri pefecte) cu mazare ici si colo si in centru maslina neagra+bob mazare.

 

TIPS-URI

1

Ingrediente pentru o pizza de 15x35cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu mazare 267875
retete culinare - Pizza cu mazare 267876
retete culinare - Pizza cu mazare 267877
retete culinare - Pizza cu mazare 267878
retete culinare - Pizza cu mazare 267879
retete culinare - Pizza cu mazare 267880

COMENTARII (26)

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 08:11

ce bine arata

mihaelar63 1

10.03.2015, 22:22

Superba prezentare

Lia_ 1

11.03.2015, 07:21

merci Miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D