Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer

de horia in Pizza, 12 Apr 2011 | 2641 vizualizari

 

Va prezint o pizza super delicioasa,cu bordul plin de mozzarella,foarte pufoasa si spumoasa in mijloc.este o adaptare de-a mea,a stilului hut.

 

INGREDIENTE

  • 1kg. faina alba 000 (eu am folosit faina speciala pentru pizza)
  • ulei de masline
  • sos de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • oregano
  • sare dupa gust
  • 100g kaizer
  • 100g salam
  • 100g mortadela afumata (clasica)
  • un ardei italian
  • 300g mozzarella
  • 1/2 ceapa taiata marunt,marunt (eu n-am folosit)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer:

Se face aluatul pentru pizza (eu am folosit gata preparat.am pus numai ulei ,apa,sare si lapte),folosind urmatoarele ingrediente:doua cani cu faina (330g),doua linguri cu ulei de masline (30ml),doua lingurita cu zahar,200ml de lapte degresat,10g drojdie,o lingurita de sare.cele de mai sus sunt pentru un blat de pizza medie,cu diametrul de 40cm.se framanta aluatul si se lasa la crescut maxim doua ore.nu trebuie sa creasca exagerat de mult,pentru ca pe urma va avea un aspect de paine,nu de pizza:).

Intre timp preparam sosul.intr-o cana punem 200gr sos de rosii,trei lingurite cu oregano,sare,un pic de zahar,iar cei trei catei de usturoi vor fi rasi pe razatoare si adaugati la sos.adaugam doua lingurite cu ulei de masline,mestecam bine si-l dam la loc racoros.

Dupa ce aluatul a crescut,facem o masa sferica,o intindem si-o asejam intr-o tava speciala pentru pizza.prima data punem sosul de rosii.ATENTIE!daca sosul va fi prea mult,in momentul cand o vom taia s-o servim,se va exfolia,asa ca se pune moderat.asezam cu o lingura in centrul masei si cu miscari circulare spre exterior,o intindem uniform.lasam 2cm.pe margine fara a pune sos.(dupa cum vedeti si in imagine).apoi vom pune branza pe margine,invelind apoi cu aluatul exact ca in imaginea de mai jos.apoi decoram pizza cu ingredientele care dorim.eu am facut-o cu branza,salam,kaizer,mortadela,ciuperci si ardei.

Daca dorim sa avem rezultate bune,ingredientele pe care le folosim la decorare si care contin apa sau grasime,trebuie scurse apa intr-un servet uscat,sau prajite un pic pentru a scoate grasimea,de ex din salam,kaizer,etc.le asezam apoi pe o farfurie,impachetate in hartie speciala pentru a absorbi lichidele.asa vom realiza o pizza super delicioasa.eu n-am facut asa,ca nu am avut timp.o alta operatiune importanta este sa tasam cu o paleta ingredientele,pentru a se compacta si a se fixa de blat.ultimul strat va fi obligatoriu de mozzarella.o mai lasam 1/2 de ora la loc caldut,timp in care preancalzim cuptorul la 200 grade,apoi o introducem in cuptorul bine incins cca. 20minute.pizza este gata,atunci cand mozzarella este gratinata,rumena.

Va garantez ca este un deliciu si va doresc pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-0
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-1
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-2
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-3
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-4
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-5
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-6
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-7
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-8
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-9
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-10
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-11
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-12
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-13
Pizza cu mozzarella,legume,salam si kaizer-14

COMENTARII (24)

adry88

adry88 1

25.05.2011, 22:11

marieta

marieta 1

25.07.2011, 22:08

o pizza buna tare!!!!!!!!

alinutzika

alinutzika 1

27.07.2011, 00:43

ador pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!