Pizza cu portocale, asortata cu salata

de simona72 in Pizza, 11 Mar 2016 | 2927 vizualizari

 

Imi plac retetele simple si rapide, pline de arome si iesite din tipare. Adevarul este ca reteta sta de ceva timp uitata in calculator. Imi place combinatia de fructe cu branzeturi, iar reteta asta de pizza s-a dorit in primul rand fara mezeluri/carne. Adevarul este ca nici nu aveam in frigider, iar baietii isi doreau o pizza. Cum portocalele sunt nelipsite in perioada asta am zis ca sigur le-ar sta bine intr-o salata si de ce nu pe o pizza. Ramane sa incercati ca sa va lamuriti cat este de buna…

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita zahar brut
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr cascaval Delaco
  • Cateva rosii chery
  • Oregano uscat
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 portocale
  • Pentru dresing:
  • Sucul de la o portocala
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare, piper proaspat macinat si fulgi de chili dupa gust, un varf de lingurita zahar brut
  • Pentru salata: 1 salata verde, 1 portocala
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu portocale, asortata cu salata:

Pentru aluat: in felul meu characteristic si fara prea mare bataie de cap, l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am setat masina si am lasat sa framante aluatul 15 minute. Am lasat la dospit alte 15 minute. Intre timp m-am ocupat de restul ingredientelor.

In primul rand am spalat portocalele cu apa calduta, le-am curatat de coaja cu un cutit mic si bine ascutit. Atunci cand am curatat coaja am curatat si pielita alba. Apoi, cu acelasi cutitas am taiat printer feliile de portocala pentru a scoate doar pulpa, fara coaja.

Intr-un castronel am amestecat ingredientele pentru dresing. Noua ne place usor picant, asa ca am pus putin mai mult chili.

 

Dupa ce aluatul a dospit putin (nu este necesar sa dospeasca mult, ca la paine sau cozonac), l-am pus pe o bucata de hartie de copt si l-am intins cu sucitorul direct pe hartia de copt. Am pus aluatul cu hartie in tava, am uns aluatul cu putin dressing. Am adaugat cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mari, am pus felii de portocala, rosii chery taiate in jumatati, am presarat putin oregano si putin ulei de masline. Am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute. Cat pizza a stat in cuptor, am spalat salata si am taiat-o fasii. In momentul in care am servit pizza, am amestecat salata cu dresing-ul ramas si cu feliile de portocala. Se serveste pizza calda cu salata… Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu portocale, asortata cu salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

13.03.2016, 16:33

interesanta combinatie

Catalina L 1

13.03.2016, 18:18

originala

simona72 1

14.03.2016, 18:49

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Margherita