Pizza cu portocale, asortata cu salata

de simona72 in Pizza, 11 Mar 2016 | 533 vizualizari

 

Imi plac retetele simple si rapide, pline de arome si iesite din tipare. Adevarul este ca reteta sta de ceva timp uitata in calculator. Imi place combinatia de fructe cu branzeturi, iar reteta asta de pizza s-a dorit in primul rand fara mezeluri/carne. Adevarul este ca nici nu aveam in frigider, iar baietii isi doreau o pizza. Cum portocalele sunt nelipsite in perioada asta am zis ca sigur le-ar sta bine intr-o salata si de ce nu pe o pizza. Ramane sa incercati ca sa va lamuriti cat este de buna…

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita zahar brut
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr cascaval Delaco
  • Cateva rosii chery
  • Oregano uscat
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 portocale
  • Pentru dresing:
  • Sucul de la o portocala
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare, piper proaspat macinat si fulgi de chili dupa gust, un varf de lingurita zahar brut
  • Pentru salata: 1 salata verde, 1 portocala
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu portocale, asortata cu salata:

Pentru aluat: in felul meu characteristic si fara prea mare bataie de cap, l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am setat masina si am lasat sa framante aluatul 15 minute. Am lasat la dospit alte 15 minute. Intre timp m-am ocupat de restul ingredientelor.

In primul rand am spalat portocalele cu apa calduta, le-am curatat de coaja cu un cutit mic si bine ascutit. Atunci cand am curatat coaja am curatat si pielita alba. Apoi, cu acelasi cutitas am taiat printer feliile de portocala pentru a scoate doar pulpa, fara coaja.

Intr-un castronel am amestecat ingredientele pentru dresing. Noua ne place usor picant, asa ca am pus putin mai mult chili.

 

Dupa ce aluatul a dospit putin (nu este necesar sa dospeasca mult, ca la paine sau cozonac), l-am pus pe o bucata de hartie de copt si l-am intins cu sucitorul direct pe hartia de copt. Am pus aluatul cu hartie in tava, am uns aluatul cu putin dressing. Am adaugat cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mari, am pus felii de portocala, rosii chery taiate in jumatati, am presarat putin oregano si putin ulei de masline. Am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute. Cat pizza a stat in cuptor, am spalat salata si am taiat-o fasii. In momentul in care am servit pizza, am amestecat salata cu dresing-ul ramas si cu feliile de portocala. Se serveste pizza calda cu salata… Sa va fie de folos!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu portocale, asortata cu salata-0
Pizza cu portocale, asortata cu salata-1
Pizza cu portocale, asortata cu salata-2
Pizza cu portocale, asortata cu salata-3
Pizza cu portocale, asortata cu salata-4
Pizza cu portocale, asortata cu salata-5
Pizza cu portocale, asortata cu salata-6
Pizza cu portocale, asortata cu salata-7
Pizza cu portocale, asortata cu salata-8
Pizza cu portocale, asortata cu salata-9
Pizza cu portocale, asortata cu salata-10
Pizza cu portocale, asortata cu salata-11
Pizza cu portocale, asortata cu salata-12

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

13.03.2016, 16:33

interesanta combinatie

Catalina L 1

13.03.2016, 18:18

originala

simona72 1

14.03.2016, 18:49

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41