Pizza cu prosciutto crudo

de LUK in Pizza, 2 Aug 2011 | 4169 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600gr faina
  • 300ml lapte
  • 100ml ulei
  • o lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • 50gr drojdie proaspata

Pentru topping:

  • 300gr mozzarela
  • 150gr cascaval
  • 300gr ciuperci champignion
  • prosciutto crudo(nu l-am cantarit..atat cat sa acopere intreaga tava)

Sos:

  • 4 linguri pasta de tomate
  • 200ml apa
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • o lingurita sau 2(depinde cat de mult va place) de oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo:

Aluat:Incalzim 50ml lapte(nu fierbinte,caldut).Dizolvam in el drojdia si zaharul.Lasam sa dospeasca 5-10min.Intr-un castron punem faina,pe margine sarea,in mijloc drojdia apoi restul de lapte(caldut si el) si uleiul.Framantam cat sase omogenizeze ingredientele si lasam la dospit,acoperit,40-45 de min la cald.

Topping:Curatam ciupercile de coaja sile taiem feliute.Mozzarela o taiem cubulete.Cascavalul il radem pe razatoarea mare.

Sos:Omogenizam bine toate ingredientele.

Pregatire:Incalzim cuptorul la 180 de grade.Intindem aluatul in tava.Punem la cuptor pentru 10min.

Scoatem tava,ungem aluatul cu sos,presaram ciupercile si mozzarela si mai coacem inca 20 de minute.Scoatem apoi tava,aranjam feliile de prosciutto pe toata suprafata aluatului,presaram cascavalul ras si mai coacem inca 10min.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu prosciutto crudo-0
Pizza cu prosciutto crudo-1
Pizza cu prosciutto crudo-2
Pizza cu prosciutto crudo-3
Pizza cu prosciutto crudo-4
Pizza cu prosciutto crudo-5
Pizza cu prosciutto crudo-6

COMENTARII (27)

LUK

LUK 1

08.08.2011, 22:48

Eduard,Mirela

LUK

LUK 1

08.08.2011, 22:48

Cris..nu te am mai vazut demult asa ca te servesc cu drag

Kori

Kori 1

16.10.2011, 23:13

vaaii, ce buna arata!!!si eu vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!