Pizza cu prune

de Panacris in Pizza, 26 Sep 2013 | 2392 vizualizari

 

Ei ,de când a început Pizoometrul, am tot căutat diverse rețete, mai speciale pentru pizza. Chiar într-un din zile spuneam dar oare o pizza dulce nu ”se există” :)) Am găsit o varianta pe site-ul http://www.blogculegume.ro/tag/pizza-cu-prune/ si bineînțeles că am adoptat-o și adaptat-o! E ideală pentru micul dejun;) Spor și să aveți poftă!

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • faina 300 g,
  • sare iodata 1/2 lingura,
  • zahar 1 lingură,
  • drojdie uscata 1 lingură,
  • apa 200 ml,
  • ulei de măsline 2 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
  • prune cca. 5 bucăți,
  • telemea de capră Delaco cca. 100 g,
  • mușchi file cca. 50 g,
  • oregano 2 g,
  • ketchup Univer cca. 150 ml.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prune:

In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup Univer, apoi se rade puțină brânză de capră Delaco, punele tăiate în sferturi, se așează cât mai artistic, se asezonează cu oregano, se adaugă mușchiul file tăiat cubulețe, se presară un nou strat de brânză rasă, apoi se ornează cu puțin ketchup.

Se introduc pizzele în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

cred că ar fi fost mai interesant cu bacon ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

26.09.2013, 15:32

Laura

portiadelumina 1

11.12.2015, 16:02

N-am fost pe-aci atunci, dar acum parcă aş mânca vreo două felii.

mihaelar63 1

11.12.2015, 16:06

Ce combinatie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza Dukan