Pizza cu pui

de alinutza1983 in Pizza, 10 Apr 2011 | 6495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Pentru aluat:
  • 350 gr faina,
  • 20 gr drojdie proaspata,
  • 30 ml ulei masline,
  • 75 ml apa calduta ( se poate pune si lapte, pentru un gust mai bun),
  • 1 lingurita zahar- pentru maia
 Pentru sosul de rosii:
  • 2 linguri sos de rosii,
  • 1 lingura ulei masline,
  • 1 lingura apa rece,
  • oregno uscat,
  • piper, sare.
 Pentru umplutura:
  • 100 gr sunca de pui,
  • 150 gr pastrama piept de pui,
  • 100 gr cascaval ras
  • ardei gras rosu ( pentru culoare )
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

1. Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele caldut.Se incorporeaza totul si se obtine o coca usor de modelat.se lasa la dospit cam 20min.-timp in care facem sosul de rosii.

2. sosul de rosii
:intr-un bol amestecam toate ingredientele si cu acest sos ungem blatul de pizza, apoi punem peste si umplutura dorita.

3. Cascavalul ras se pune peste pizza cam cu 5 min inainte ca aceasta sa fie scoasa de la cuptor.

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu pui-0
Pizza cu pui-1
Pizza cu pui-2
Pizza cu pui-3

COMENTARII (24)

diaconta 1

17.01.2013, 12:41

Iulian,reteta ai,daca ai si ingrediente poti sa treci la ...cratita,adica la treaba ))) asteptam postarea ta
Bun venit

alinutza1983 1

17.01.2013, 18:06

si eu aproape ca uitasem de reteta asta! dar tare buna ar fi o pizza acum!

love_cherry 1

17.01.2013, 19:06

preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04